Με τη νοοτροπία του πρώτου αγώνα πρόκειται να παραταχθεί και ν’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στον δεύτερο προημιτελικό του Conference League με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη παρά το ευνοϊκό 3-2 από το Φάληρο.

Στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της Πέμπτης (18/4, 22:00) ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι μια δεύτερη νίκη και όχι απλώς η διαφύλαξη του αποτελέσματος από το πρώτο παιχνίδι.

«Έχουμε έρθει σίγουρα με σκοπό τη νίκη και την πρόκριση. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε τις καλές στιγμές του πρώτου παιχνιδιού, αν και πρόκειται για δύο διαφορετικά ματς», ανέφερε ο Βάσκος προπονητής.

Ο Μεντιλίμπαρ διευκρίνισε πως «δεν θα αλλάξει η ιδέα μας, ούτε θα έχουμε πολλές αλλαγές. Η βασική ιδέα του παιχνιδιού θα είναι η ίδια. Θα προσπαθήσουμε να κυριαρχήσουμε και να νικήσουμε. Μην προσπαθείτε πάντως να μάθετε ποιοι θα παίξουν, δεν θα σας πω».

«Ποτέ δεν είπα πώς είναι εύκολο»

Επί της προετοιμασίας των παικτών ανέφερε πως «το μόνο που τους έχω πει είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους. Να μην σταματήσουν ποτέ να πιστεύουν στον εαυτό τους είτε παίζουν εντός και είτε εκτός έδρας. Παρακολουθώ το πρωτάθλημα της Τουρκίας. Δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για την κατάκτηση. Αυτή που θα δείξει περισσότερη δύναμη θα πάρει τον τίτλο. Ελπίζουμε να είμαστε εμείς που θα προκριθούμε με κάθε σεβασμό στη Φενέρ. Έχουμε δουλέψει πολύ και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε παίξει εμείς και είχε ξεκουραστεί η Φενέρ. Οι σύλλογοι είναι προετοιμασμένοι. Με αυτήν την έννοια δεν υπάρχει πλεονέκτημα. Όποιος έχει παραπάνω συγκέντρωση θα τα καταφέρει».

«Η εμπειρία δίνει γνώσεις και συμπεριφορές που δεν τις έχεις όταν είσαι νέος» υποστήριξε ο Μεντιλίμπαρ συμπληρώνοντας πως «το ιδανικό είναι να έχεις μία μείξη και από τα δύο. Αυτό θα ήταν το ιδανικό για εμάς. Ελπίζουμε πώς και τα δυο στοιχεία θα είναι διαθέσιμα».

«Όταν τέτοια σερί συνεχίζονται πλησιάζει στο να σπάσει αυτό. Ελπίζω να μην σπάσει αύριο. Το πιο σημαντικό είναι να κάνεις ένα καλό παιχνίδι. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να παίξουμε καλά», συνέχισε ο Ισπανός καταλήγοντας πως «ποτέ δεν είπα πώς είμαι άνετος. Ποτέ δεν είπα πώς είναι εύκολο. Είπα πώς θέλουμε να νικήσουμε. Οι στατιστικές χρησιμεύουν στους δημοσιογράφους. Οι στατιστικές είναι να τις συζητάμε. Μέχρι το 70′ ήμασταν ίσοι ή πιο καλοί και μετά το πέναλτι έπεσε η απόδοσή μας. Σεβόμαστε τη Φενέρ και είμαστε σίγουροι πώς μας σέβεται και αυτή και για να νικήσουμε πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».