Το παιχνίδι της ζωής τους έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» για μία ώρα απέναντι στη Φενέρ, τη φιλοδώρησαν με τρία γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, ωστόσο, ένα 6λεπτο μπλακάουτ, επέτρεψε στην τουρκική ομάδα να πετύχει δύο γκολ και να πάρει γερή ανάσα ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Πέμπτης.

Φορτούνης, Γιόβετιτς και Τσικίνιο βρήκαν το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα, ωστόσο, ένα 6λεπτό αδράνειας και μια -ακόμη- επιπολαιότητα του Ρέτσου έδωσαν οξυγόνο στους Τούρκους. Ο Τάντιτς μείωσε με πέναλτι, ο Καχβετσί βρήκε δίχτυα λίγο αργότερα και το επιβλητικό 3-0 έγινε… μετέωρο 3-2, με αποτέλεσμα να μείνουν όλα ανοικτά για τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, πήρε κεφάλι και με ανάλογη απόδοση στη ρεβάνς έχει πολλές πιθανότητες να πάρει την πρόκριση στους «4»!

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Μεντιλίμπαρ. Οποιος κι αν είναι ο αντίπαλος θα κάνει του… κεφαλιού του, χωρίς να υπολογίζει σε μπάτζετ, πρόσωπα και βιογραφικά. Το ίδιο έκανε και απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Ηθελε στην ενδεκάδα τον Μασούρα, τον είχε. Ηθελε στην ενδεκάδα τον Γιόβετιτς; Τον είχε κι αυτόν.

Τι κι αν όλοι εμείς υποπτευόμασταν, εδώ και μέρες, ότι στο αρχικό σχήμα θα βρίσκεται ή ο ένας ή ο άλλος. Τελικά στον πάγκο έμεινε ο Ορτα, αφού στο 4-2-3-1 που εμπιστεύθηκε για μία ακόμη φορά ο Βάσκος τεχνικός ήθελε ο παίκτης που βρίσκεται πίσω από τον Ελ Καμπί να έχει επιθετικές αρετές και διατήρησε τον έμπειρο Μαυροβούνιο.

Στην άμυνα, επέστρεψαν ο Ορτέγκα με τον Κάρμο για να συναντήσουν ξανά τον Ρέτσο με τον Ροντινέι μπροστά από τον Τζολάκη. Η Φενέρ είναι μια ομάδα που θέλει τη μπάλα, ο Ολυμπιακός της την άφησε ως ένα σημείο, της επέτρεψε να πάρει μέτρα προς την επίθεση, για να την χτυπήσει στην πρώτη του ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια.

Γκολ ζωγραφιά από τον Φορτούνη

Ο άνθρωπος που εκτέλεσε την τουρκική ομάδα στο προηγούμενο συναπάντημα ο Γιώργος Μασούρας που ξεκίνησε στο δεξί φτερό, πίεσε τον Σουγιουντσού, του δυσκόλεψε την πάσα, η μπάλα κατέληξε στον Φορτούνη που καραδοκούσε εκτός περιοχής για να ανοίξει το σκορ με ένα υπέροχο σουτ και τη μπάλα να γλείφει το κάθετο δοκάρι μόλις στο 8′ μέσα σε αποθέωση.

Μαγική ασίστ από τον Φορτούνη και 2-0 από τον Γιόβετιτς

Το έξυπνο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την αδιάκοπη πίεση σε όλο το γήπεδο και προσπάθεια να χτυπήσει στην κόντρα, λίγο έλειψε να φέρει αποτέλεσμα και στο 26′ με τον Λιβάκοβιτς να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα την κεφαλιά-οβίδα του Κάρμο.

Γενικά το παιχνίδι της Φενέρ στηρίχθηκε στις μεγάλες πάσες που είχαν στόχο τον Τάντιτς αριστερά και τον Καχβετσί δεξιά, οι οποίοι όσο μπάλα ξέρουν τόσο δεν μπορούν να παίξουν χωρίς αυτήν στα πόδια. Κίνδυνος-θάνατος και ο Τζέκο στην κορυφή της επίθεσης, αλλά χωρίς διάθεση να τρέξει ιδιαίτερα και να βοηθήσει ανασταλτικά.

Το πρώτο ημίωρο βρήκε στους «ερυθρόλευκους» να έχουν επιβάλλει πλήρως το ρυθμό τους, απέναντι σε μια ομάδα, όμως, επικίνδυνη κι έτοιμη να εκμεταλλευθεί το κάθε λάθος. Δύο λεπτά αργότερα (32′), μάλιστα, μετά από νέα εντυπωσιακή ενέργεια του Φορτούνη και κάθετη πάσα στον Γιόβετιτς, ο Μαυροβούνιος από πλάγια αριστερά νίκησε ξανά τον Λιβάκοβιτς για να γράψει με υπέροχο πλασέ το 2-0!

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Καχβετσί, το φάουλ του οποίου έφυγε εκατοστά άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κρούνιτς σούταρε με πολλά φάλτσα, αλλά ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα, για να ακούσει ρυθμικά το όνομά του από την εξέδρα.

Λίγο πριν μπούμε στις καθυστερήσεις, ο Ολλανδός αριστερός μπακ Οστερβόλντε άφησε τη θέση του στον Φερντί Καντιόγλου, λόγω τραυματισμού.

Βρήκε και τρίτο γκολ με τον Τσικίνιο

Χωρίς άλλες παρεμβάσεις από τους δύο πάγκους επέστρεψαν στο τερέν οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, με ατελείωτο πρέσινγκ και αδιάκοπο τρέξιμο. Ενα απευθείας φάουλ του Φορτούνη στο 49′, πάντως, δεν ανησύχησε τον Λιβάκοβιτς.

Ενα λεπτό αργότερα, έγινε νέο λάθος έξω από την περιοχή της Φενέρ, με τη μπάλα να καταλήγει στον Ελ Καμπί που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λιβάκοβιτς, ο οποίος έδιωξε με το δεξί πόδι του πλασέ του Μαροκινού.

Ό,τι δεν έγινε στο 49′ έγινε στο 57′ με τον Γιόβετιτς να κερδίζει εκτός περιοχής, τον Τσικίνιο να αλλάζει με τον Ελ Καμπί και από το ύψος της περιοχής να γράφει το 3-0 με ένα άπιαστο σουτ που θυμίσε εκείνο του Φορτούνη στο πρώτο γκολ!

Πλήρωσε τα λάθη του

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Μεντιλίμπαρ έδωσε εντολή στην ομάδα του να μαζευτεί πίσω από τη σέντρα, προκειμένου να κλείσει τους χώρους για να επιτεθει ξανά στο ξέφωτο. Η Φενέρ λίγο έλειψε να μειώσει στο 63′ όταν ο Τζέκο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σιμάνσκι τη δεύτερη, με τον Τζολάκη να επεμβαίνει και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 67′ από ένα επιπόλαιο τάκλιν του Ρέτσου επί του ΟσαγίΣάμουελ σε μια τελειωμένη φάση και με τη μπάλα να έχει φύγει, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ηταν μια εντελώς ανόητη ενέργεια που έδωσε την ευκαιρία στον Τάντιτς να βάλει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι από τα έντεκα βήματα (3-1).

Οι φωνές του Μεντιλίμπαρ ξύπνησαν εκ νέου την ομάδα του και την έβγαλαν στην επίθεση με τον Ελ Καμπί να μην μπορεί να σημαδέψει εστία με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι. Σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα (73′), σε μια γρήγορη εναλλαγή της μπάλας στην περιοχή του Τζολάκη, ο Σιμάνσκι, βρήκε μόνο του τον Καχβετσί, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να φέρει το παιχνίδι σε απόσταση ενός γκολ.