Την Τρίτη, 16 Απριλίου, στην Αρχαία Ολυμπία, στην τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, πέραν του τελετουργικού, θα ανοίξει ξανά (επειδή ήταν κλειστό στα χρόνια της COVID-19) το ακίνητο με το αρχείο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου  πρόεδρος τότε της «Αθήνας 2004», θα το παρουσιάσει. Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης το αρχείο αυτό έμεινε στην Ελλάδα επειδή το παραχώρησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας την άψογη από κάθε άποψη διοργάνωση των Αγώνων της Αθήνας.

Θα ξεδιπλωθούν μνήμες από την τελετή έναρξης, από την άψογη διεξαγωγή των Αγώνων, από τη συνεισφορά των εθελοντών και από την τελετή λήξης, έως ότου το «μικρό κοριτσάκι», όπως αποκαλούσαν τη Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, να σβήσει τη Φλόγα. Το «ήμουν και εγώ εκεί» θα ξαναζωντανέψει. Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, η κυρία Αγγελοπούλου επιφυλάσσει στην παρουσίαση και μια έκπληξη, η οποία πριν από 20 χρόνια έκανε τον γύρο του κόσμου.

Την ώρα που θα παραδίδεται η ολυμπιακή φλόγα στους λαμπαδηδρόμους θα θυμίσει σε όλους το «ταξίδι» που τότε έκανε η ελληνική ολυμπιακή φλόγα, των πέντε ηπείρων. Ναι, τότε, το 2004, η ολυμπιακή φλόγα προτού ανάψει στο Ολυμπιακό Στάδιο, έδωσε το ολυμπιακό της φως και στις πέντε ηπείρους.