Επίσημα ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τις ερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ανακοινώθηκε απόψε στην ειδική εκδήλωση του κυβερνητικού κόμματος, ο Φρέντι Μπελέρης.

Τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις αλβανικές φυλακές. εκπροσώπησε ο αδερφός του Λεονάρδος Μπελέρης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απέστειλε ηχητικό μήνυμα που ακούστηκε στην αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η μάχη που δίνει δεν είναι προσωπική, Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία

Ο Πύρρος Δήμας, επίσης υποψήφιος και αυτός στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε συγκινημένος στον Φρέντι Μπελέρη. Μάλιστα, απευθύνθηκε στον γιο του Φρέντι Μπελέρη λέγοντας «Πέτρο μου, ο μπαμπάς θα δικαιωθεί» και καταχειροκροτήθηκε.

«Μέσα σε λίγες μέρες έγινα πατέρας για 5η φορά και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, θα την τιμήσω. Θα αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας στην Ευρώπη, για τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ήπειρο» δήλωσε ο Πύρρος Δήμας σχετικά με την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ.

Το μήνυμα Μπελέρη για την υποψηφιότητά του

Ηχητικό μήνυμα που απέστειλε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφου του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος.

Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους.

Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».