Με τη συμμετοχή περισσότερων από 60.000 ψηφοφόρων πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι προκριματικές εκλογές για την συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ«Το στοίχημα κερδήθηκε και σε αυτές τις εκλογές» είναι η εκτίμηση που κυριαρχεί στην ηγεσία του κόμματος και μιλάνε για μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Βέβαια υπάρχουν και επώνυμα στελέχη είναι συγκρατημένα και κάνουν λόγο για καλή συμμετοχή. Μάλιστα, θεωρούν πως όλα θα κριθούν από εδώ και πέρα στην προσπάθεια αύξησης της συσπείρωσης του κόμματος.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι ειδικά στην Αττική είχαμε επικράτηση των φαβορί. Ο Νίκος Φαραντούρης είναι εκείνος που φαίνεται να κλειδώνει την πρωτιά και τον ακολουθούν ο μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς και η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου. Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις της εξάδας φαίνεται ότι έχουμε μάχη.

Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και ο Γιώργος Τσίπρας έδειχναν να είχαν «καθαρίσει» την παρουσία τους σε αυτή, ενώ μικρή ήταν η διαφορά ανάμεσα στον Ευάγγελο Αντώναρο και τον Δημήτρη Παπανώτα.

Στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη και η δημοσιογράφος, Δώρα Τσαμπάζη είχαν μεγάλη διαφορά, ενώ από νωρίς η Ολυμπία Τελιωρίδου είχε καθαρίσει την πρωτιά στην Δυτική Μακεδονία.

Ένας Κασσελάκης στην Κρήτη

Από εκεί και πέρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη της Κρήτης. Εκεί ο Βασίλης Κασσελάκης, ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτος σε σταυρούς και τον ακολουθούσαν η Μαρία Καλουδιώτη και Μαρία Τζωρακάκη.

Στη Στερεά Ελλάδα στην πρώτη θέση είχαμε μονομαχία ανάμεσα στην Ελευθερία Γκλέτσου και τον Νάσο Παπαργυρόπουλο, ενώ στη Δυτική Ελλάδα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τη δική του θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στην περιφέρεια της Ηπείρου ο Μάριος Κάτσης επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί.

Σύντομα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Τις επόμενες ώρες θα γνωστοποιηθεί και η λίστα των 35 υποψηφίων και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα είναι εκτός καθώς υπάρχει και η ποσόστωση 50% γυναίκες- άνδρες.

Με την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση την Παρασκευή του συνόλου του ευρωψηφοδελτίου καθώς έχει και αυτός το αρχηγικό προνόμιο να επιλέξει πέντε πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στη λίστα.