Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στην Άνοιξη και το ημερολόγιο να δείχνει 13 Απριλίου ωστόσο ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι. Η θερμοκρασία σήμερα Σάββατο θα αγγίζει σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου και όπως δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα το κύμα ζέστης βρίσκεται ακόμη στην αρχή του.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, αύριο Κυριακή η ζέστη θα είναι ακόμη πιο αισθητή καθώς το μελτέμι στο Αιγαίο θα υποχωρήσει και ο υδράργυρος στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας θα σκαρφαλώσει στους 32 βαθμούς, δηλαδή 10 βαθμούς πάνω από τις φυσιολογικές τιμές για την εποχή.

Μετά την Τρίτη πάντως η θερμοκρασία θα επανέλθει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα αλλά θα επιστρέψουν οι νοτιάδες και μαζί τους η αφρικανική σκόνη και οι τοπικές λασποβροχές.

Ηδη πάντως αρκετοί Αθηναίοι κατέκλυσαν τις κοντινές παραλίες όπου όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη ξαπλώστρα!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 13 έως 30, στην Ήπειρο από 12 έως 28, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 29, στις Κυκλάδες από 15 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Το μεσημέρι στα νότια οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά και τα 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και απόγευμα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα δυτικά θα φτάνουν τα 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.