Άκρως καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/4) με τον υδράργυρο να παίρνει την ανηφόρα και να ξεπερνά, σε κάποιες περιοχές, ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασίες ασυνήθιστες για τον Απρίλιο!

Το καλοκαίρι στην καρδιά του Απριλίου (με τον υδράργυρο στους 30-31 βαθμούς) θα εμφανιστεί σε Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Ηλεία, Θεσσαλία, Κιλκίς, σύμφωνα με τον πίνακα που ανήρτησε στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. «Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα ανέβει κι’ άλλο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του Alpha.

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια

«Πολύ ζεστό αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο για τη χώρα μας με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και 9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα εντυπωσιακή θα είναι η «ανωμαλία» της θερμοκρασίας (ακόμα και 15 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα) σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως η Γαλλία ,η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία. Χαρακτηριστικά κάποιες από τις περιοχές που ο υδράργυρος θα χτυπήσει 30άρια. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο!».