Τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα, που δίνει «μάχη» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς» ύστερα από έμφραγμα και ανακοπή που υπέστη, μεταφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «είναι σταθερή η κατάστασή του» και πρόσθεσε πως «αυτά μπορούμε να πούμε γιατί και η οικογένεια δε θέλει να λέμε πολλά πράγματα».

Σχετικά με τα περί επιδείνωση της κατάστασή τους η κ. Παγώνη επανέλαβε ότι «είναι σταθερός». Και πρόσθεσε: Δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο, γιατί η οικογένεια δεν θέλει να λέμε παραπάνω πράγματα.

Σε ερώτηση εάν πάει καλύτερα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απάντησε «ναι φυσικά, και σταδιακά, επειδή είναι άρρωστοι της μονάδας θέλουν τον χρόνο τους».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές η κ. Παγώνη μίλησε για τη νέα προσπάθεια αποσωλήνωσης του Δημήτρη Κόκοτα, η οποία αναμένεται από Δευτέρα.

«Είναι σε καταστολή. Παραμένει σταθερός και αυτό είναι πολύ σημαντικό και από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει πάλι η προσπάθεια να τον ξυπνήσουν. Έχουν γίνει δύο προσπάθειες. Αυτό γίνεται πάντα μετά από εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο και βάσει των δεδομένων, η ομάδα αποφασίζει και ξεκινά πάλι τη διαδικασία για να τον ξυπνήσουν» ανέφερε.

Επιπλέον, η κ. Παγώνη σημείωσε πως υπάρχει όριο στις μέρες που ένας ασθενής μπορεί να παραμείνει διασωληνωμένος και αυτό ανέρχεται από 14 έως 17 ημέρες ανάλογα με την περίπτωση και τον ασθενή, και αυτός είναι και ο λόγος που έγινε τραχειοστομία στον Δημήτρη Κόκοτα.