Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας θα δηλώσει σήμερα στην 25η τακτική ανακρίτρια η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων .

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την πληρεξούσια δικηγόρο Έλενα Τζούλη, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος «κατά το στάδιο της Ανάκρισης θα διερευνηθεί και το Έγκλημα της Ανθρωποκτονίας δια Παραλείψεως, σε βάρος όσων Κρατικών Οργάνων ευθύνονται για την Στυγνή Δολοφονία.

Στο ίδιο πλαίσιο θα υποβληθούν αιτήματα σε όλες τις συναρμόδιες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της Υπόθεσης κατά Παντός Υπευθύνου».

Η 8σέλιδη επιστολή του 39χρονου στην Κυριακή

Οκτασέλιδη επιστολή που είχε στείλει ο 39χρονος δολοφόνος στο θύμα του, Κυριακή Γρίβα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για επιστολή που είχε μαζί της η 28χρονη όταν πήγε στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star, ο 39χρονος  που νοσηλεύεται στο Τζάνειο, της γράφει ότι έχει διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένειας.

«Γιατί μου λες ψέματα ότι βγαίνεις με την Π….; Γιατί δεν με θέλεις; Σε παρακαλώ, σκέψου τα λίγο. Σου είχα πει τα πάντα, αρκεί να είμαστε καλά μεταξύ μας. Όμως πάντα κάτι γινόταν και επειδή έκανα και εγώ τη… και τα κράταγα μετά έσκαγα και τα έκανα και εγώ με τη σειρά μου σκ…», της γράφει μεταξύ άλλων.

«Περάσαμε πολλά και έκανα πολλά λάθη και εγώ, όμως από την αρχή δεν σου είπα ψέματα σε κάτι, σου είπα εδώ είμαι, αυτός είμαι, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ μέχρι να γίνω τέλειος, όμως δεν είμαι και ένα ένα θα τα διορθώσω για να είμαστε όπως πρέπει», προσθέτει.

Δεμένος με ιμάντες ο 39χρονος

Από τέσσερις αστυνομικούς φρουρείται σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο Τζάνειο, ο 39χρονος δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στις φυλακές.

Ο 39χρονος γυναικοκτόνος, μετά την αποσωλήνωσή του στο «Αττικόν» εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκτιμήσει την κατάστασή του, αφού ο δράστης επέδειξε πλημμελή συνεργασία και απαντούσε στις ερωτήσεις μονολεκτικά ή με νοήματα.

Συστήνεται, ωστόσο, η αυστηρή επιτήρησή του, καθώς κρίνεται ικανός να αποπειραθεί ξανά να κάνει κακό στον εαυτό του, κάτι που θεωρούν σίγουρο άνθρωποι του περιβάλλοντός του.

Σημειώνεται πως στο Τζάνειο ο 39χρονος αρνείται να συνεργαστεί με τους γιατρούς, ενώ παραμένει δεμένος με ιμάντες στο κρεβάτι του, καθώς έχει κάνει ζημιές στο δωμάτιο.

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές

Την ίδια στιγμή, η τοξικολογική εξέταση του δράστη έδειξε ότι, εκτός από χάπια και αλκοόλ, τα οποία είχαν αναφερθεί αρχικά, είχε κάνει χρήση και κοκαΐνης αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών πριν από το έγκλημα.

Ωστόσο, ειδικοί εξηγούν ότι παρά το προαναφερόμενο κοκτέιλ των ουσιών, ήταν απόλυτα λειτουργικός και απόλυτος γνώστης του τι ακριβώς έκανε. «Κατανάλωσα κρασί και ουσίες», είπε στην απολογία του ο δολοφόνος της Κυριακής, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι ουσίες.

Ο 39χρονος βρέθηκε θετικός σε αμφεταμίνες, κανναβινοειδή, κοκαΐνη, οπιούχα και βαρβιτουρικά.

Στις βενζοδιαζεπίνες που αντιστοιχούν σε αγχολυτικά – ηρεμιστικά χάπια, η συγκέντρωση που εντοπίστηκε ήταν εξαιρετικά υψηλή.