Οι αποκαλύψεις που συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους συνεχίζουν να προκαλούν ερωτήματα. Το Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζει την προανακριτική προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες. Την ίδια ώρα που έρχονται πληροφορίες και για άλλες υποθέσεις στις οποίες έδειξαν ολιγωρία αστυνομικοί του συγκεκριμένου Α.Τ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ από την πορεία της προανακριτικές έχουν αρχίσει να διαφαίνονται οι πρώτες ενδείξεις για όσα δεν έκαναν εκείνο το μοιραίο βράδυ. Η επόπτρια, ο οδηγός της και ο τηλεφωνητής φαίνεται ότι θα κατηγορηθούν για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Δεν αποκλείεται στις κατηγορίες να προστεθεί το αδίκημα της παράληψης.

Την ίδια ώρα ο διοικητής του Α.Τ. φαίνεται να μην έχει άμεση ευθύνη καθώς ενημερώθηκε για το περιστατικό αμέσως μετά τον θάνατο της κοπέλας.

Ο φόβος του στις φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο δράστης, τόσο σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και στην ψυχολόγο η οποία τον παρακολουθούσε, είχε εκφράσει φόβους μήπως δεχτεί επίθεση από συγκρατουμένους του μέσα στη φυλακή.

Σε όσους μίλησε μέσα στη φυλακή ήταν ιδιαίτερα αναλυτικός για τη ζωή του και το παρελθόν του, επικαλούμενος ωστόσο κενό στη διάπραξη της δολοφονίας της 28χρονης.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με δεδομένη και την ανησυχία του, τον τοποθέτησαν στην 5η πτέρυγα των φυλακών. Μάλιστα, τον έβαλαν μαζί με έναν κρατούμενο που έχει κατηγορηθεί για κλοπές. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχε εντολή στον κρατούμενο να τον προσέχει μην κάνει κάποιο απονενοημένο διάβημα.

Οι κινήσεις του 39χρονου μέχρι την τουαλέτα, όπου τελικά κρεμάστηκε με τις γάζες που φορούσε, έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί τον είδαν να έχει κρεμαστεί, ωστόσο, όπως λένε, να πατάνε τα πόδια του στο πάτωμα και η εικόνα που έχουν είναι ότι πιθανόν ο τραυματισμός του να μην προήλθε από το ότι έμεινε μετέωρος αλλά του ότι έπαθε καρδιακή προσβολή σε αυτήν του την προσπάθεια.

Ντάλτας: «Δεν μπορεί να το παίξει τρελός»

Ο Κωνσταντίνος Ντάλτας, ποινικολόγος,  μίλησε  στο Live News για το νομικό πλαίσιο όσων συνέβησαν στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Μεταξύ άλλων είπε: «Εδώ έχουμε ένα έγκλημα όπου οι ειδικοί ψυχικής υγείας θα σας πουν ότι είναι εξ ορισμού παρανοϊκό. Είναι άλλο πράγμα ο καταλογισμός κι άλλο η σχιζοφρένεια κι άλλο η μανιοκατάθλιψη. Υπάρχει όμως μια μεγάλη γκάμα προσωπικοτήτων που είναι οι παράνοιες και ο παρανοϊκός μπορεί να είναι ιδιοφυία και πολύ χειριστικός. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με καταλογισμό».

Στη συνέχεια μιλώντας για τις ευθύνες των αστυνομικών ανέφερε: «Υπάρχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, κατά το άρθρο 15 του Ποινικού Κώδικα, να αποτρέψουν τον κίνδυνο, οποίος έχει επισημανθεί από τον άνθρωπο που κινδυνεύει. Δεν είναι θέμα λάθος εκτίμησης. Οι αστυνομικοί μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες, διότι τους έχει επισημανθεί ένας κίνδυνος που ήταν επερχόμενος».

Καλλιακμάνης: «Το Εσωτερικών Υποθέσεων έχει αναλάβει την προκαταρκτική»

«Την προκαταρκτική αυτήν την έχει αναλάβει των Εσωτερικών Υποθέσεων. Ελπίζω η προκαταρκτική αυτή να μην σταθεί μόνο στις ευθύνες, αν υπάρχουν, των αστυνομικών αυτών, αλλά να πάει και πιο πέρα», λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Τρέχει και πειθαρχική διαδικασία. Η έρευνα θα δείξει αλλά εγώ λέω να επεκταθεί να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες και άλλων». Όπως λέει ο ίδιος: «Νιώθω περήφανος γιατί αυτός ο πατέρας με πήρε τηλέφωνο, νόμιζα ότι θα με βρίσει, για να με ευχαριστήσει, λέγοντάς μου ότι βλέπει ότι θέλω να βγουν όλα στο φως, να μην κρύψω τίποτα. Του είπα ότι είμαι πάνω από όλα πατέρας και άνθρωπος και μετά αστυνομικός και τελευταία συνδικαλιστής».

«Η έρευνα πρέπει να φτάσει στο τέλος, να αποδοθούν ευθύνες, να αλλάξουμε την αστυνομία, δομικές αλλαγές, εσυναίσθηση και ανθρωπιά», κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.