Στην εμμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου στο πρόσωπό του… βλέπει το κίνητρο των σοβαρών αξιοποίνων πράξεων που οδήγησαν τη μητέρα των παιδιών τους στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας , όπως κατέθεσε σήμερα ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος και στη δεύτερη δίκη για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και της Ιριδας βρίσκεται απέναντί της στη θέση της υποστήριξης της κατηγορίας.

«Είδα μια ιατροδικαστή να έχει αλλάξει τις καταθέσεις της 4 φορές»

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης για ποιο λόγο έχει αποφασίσει να υποστηρίξει την κατηγορία εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε: «Αρχικά είδα μια ιατροδικαστή να έχει αλλάξει τις καταθέσεις της 4 φορές και μετά τους ιατροδικαστές Καρακούκη – Καλόγρια να είναι κάθετοι για το τι συνέβη. Τώρα είμαι πλέον σίγουρος για ποιο λόγο υποστηρίζω την κατηγορία. Ειδικά μετά την απολογία στο δικαστήριο (σ.σ. αναφέρεται στην απολογία της κατηγορούμενης ενώπιον του πρώτου δικαστηρίου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας για την οποία σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ομόφωνα ένοχη και έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη).

Υπεράσπιση (Αναστασία Μπάκα): Το κίνητρο ποιο είναι;

Μάρτυρας: Η εμμονή της σε εμένα.

Σε ερώτηση που δέχτηκε από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης σχετικά με το πως διαχειρίστηκε το πένθος, ο μάρτυρας απάντησε: «Τα έχω πενθήσει, δυο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι».

Υπεράσπιση: Εσείς την ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση: Εσείς που ψάχνατε τα like δεν ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είναι. Όταν τυχαία τα βλέπεις…

Υπεράσπιση: Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας: Για να ζηλέψω το έκανε.

Υπεράσπιση: Μα δεν σας το είπε. Εσείς το ανακαλύψατε…

Μάρτυρας: Όταν το ανακάλυψα, αυτό μου είπε.

Αναφερόμενος στην εμμονική ζήλεια είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγαινε μαζί του παντού, ενώ για το πένθος της κατηγορούμενης για τη Μαλένα σχολίασε:

«Η κατηγορούμενη έκλαιγε συνέχεια μέσα στο σπίτι, είχε έντονα ξεσπάσματα. Αυτό κράτησε 4-5 μήνες».

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε θετικά σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει πως η 35χρονη σκότωσε την Ίριδα, το μωρό της οικογένειας, χρησιμοποιώντας το πανάκι που ήταν στην κούνια. «Δεν έφερε αντίρρηση να πάμε το πανάκι στην αστυνομία, αλλά δεν είχε περιθώριο, θα φαινόταν ύποπτο. Πιστεύω ότι το χρησιμοποίησε για το παιδί» είπε μεταξύ άλλων, ενώ λίγο αργότερα σε σημείο που ανέβηκε η ένταση της φωνής του, είπε στο δικαστήριο «συγγνώμη αλλά είμαι και πατέρας!».

«Δεν είδα ο Δασκαλάκης να βιώνει το πένθος. Είπε πως «ό,τι φεύγει, φεύγει»

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η αδερφή της κατηγορούμενης Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία ήταν παρούσα στο θάνατο της Ίριδας. Η μάρτυρας περιέγραψε τη γνωριμία της αδελφής της με το Μάνο Δασκαλάκη.

«Δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση ο Δασκαλάκης. Δεν είχε φρένο. Όταν γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ήρθαμε πιο κοντά… Υπήρχαν ενδοιασμοί από τη μαμά μου για το γάμο, όχι για να κρατήσουν το παιδί. Με τη γέννηση του παιδιού πάντως ήταν μια χαρά μεταξύ τους», είπε η μάρτυρας .

Πρόεδρος: Καλοκαίρι του 2018. Τι έγινε;

Μάρτυρας: Τότε ο Μάνος έκανε κάποια σεμινάρια να δουλέψει στα καράβια μαζί με πατριό μου. Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου, της είπε είμαι ο άνδρας της γυναίκα που έχει σχέση ο άνδρας σου. Της είπε να μαζέψει τον Μάνο γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες. Της έστειλε ο Μάνος, δεν ξέρω πως το έμαθε, ένα κατεβατό μήνυμα που της έλεγε όλη την αλήθεια. Του απάντησε έλα σπίτι να μιλήσουμε. Την πήρε τηλέφωνο, έκλαιγε στο τηλέφωνο και της έλεγε θα αυτοκτονήσω, γιατί στο έκανα αυτό αγάπη μου. Μόλις πήγε σπίτι ο Μάνος μίλησαν και της είπε θα πάρει αυτό το email που έχω φτιάξει και θα αλλάξεις τον κωδικό. Έχουμε οικογένεια, δύο παιδιά.

Αναφερομένη η μάρτυρας στην υπόθεση του θανάτου της Μαλένας είπε:

«Έπαιζα χαρτιά με μια φίλη μου και σήκωσα το τηλέφωνο γελώντας. Μου λέει «Δήμητρα έφυγε το παιδί». Της λέω «πήγαινε πιάσε το». Μου λέει «έφυγε, πέθανε» και τότε κατάλαβα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Μου είπε ο θείος μου ότι το παιδί έπαθε ανακοπή» είπε για το θάνατο της Μαλένας, ενώ περιέγραψε την κατάσταση της αδελφής της: «για πολλούς μήνες ήταν μαζεμένη στον καναπέ κι έκλαιγε, όλη μέρα έκλαιγε. Έλεγε συνεχώς «αυτή την ώρα η Μαλένα θα έλεγε αυτό ή θα έκανε το άλλο». Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε. Στα εννιάμερα του παιδιού που είχε πέσει στο μνήμα κι έκλαιγε και ο Μάνος την τράβηξε και της λέει «φτάνει, είναι μπροστά το παιδί», επειδή ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα».

Περιγράφοντας το Μανό Δασκαλάκη, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Δεν είδα ο Δασκαλάκης να βιώνει το πένθος. Είπε πως «ο,τι φεύγει, φεύγει». Αυτό ειπώθηκε σε μια συζήτηση που κάναμε για να βοηθήσουμε τη Ρούλα».