Το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κινήματος για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του 2024, στην κατάμεστη αίθουσα του Αθηναϊκού ξενοδοχείου.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro 2004 Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος πλέον με το ΠαΣοΚ προκάλεσε κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις όταν ακούστηκε το όνομα του. Τα χειροκροτήματα όμως και οι ιαχές «σήκωσε το» σκέπασαν την αίθουσα.

Το vima.gr απευθύνθηκε στον Θοδωρή Ζαγοράκη και απέσπασε την πρώτη του δήλωση ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠαΣοΚ. Σε ερώτηση σχετική γιατί τώρα επιλέγει το ΠαΣοΚ ο Καβαλιώτης πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας απάντησε πως «όπως και την πρώτη φορά που ασχολήθηκα με την πολιτική, έτσι και τώρα επιθυμώ να συμπορευτώ με αρχές που ταιριάζουν στις δικές μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν είμαι ανεπάγγελτος. Λογοδοτώ σε όσους ενέπνευσα και σε όσους μοιράστηκα να τα ίδια όνειρα με εμένα».

«Εγώ δεν άλλαξα είμαι ο ίδιος. Σήμερα αισθάνομαι ότι οι δικές μου αξίες περιγράφονται και υπηρετούνται από τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠαΣοΚ – ΚΙΝΑΛ» και συνέχισε τονίζοντας πως είναι από αυτούς που πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα «δηλώνω παρών για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. Για να εκπροσωπήσω, όπως πάντα έκανα, τους απλούς ανθρώπους που ακόμα ελπίζουν, ακόμα πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Γιατί και εγώ είμαι ένας από αυτούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.