5 το πρωί: Οι καταδικασμένοι αστυνομικοί εν υπηρεσία – Η ολοκλήρωση του συνεδρίου της ΝΔ – Η «μάχη» της Σούπερ Λιγκ

Εν υπηρεσία βρίσκονται 107 αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως αποκαλύπτει το Βήμα. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών είναι ο φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων, όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή.

1

Ακόμα σε υπηρεσία 107 καταδικασμένοι ένστολοι

  • Οι καταδικασμένοι αστυνομικοί: Σοβαρά ποινικά αδικήματα έχουν διαπράξει 107 αστυνομικοί, που ενώ έχει ζητηθεί πειθαρχικά η αποχώρησή τους από την ΕΛ.ΑΣ., παραμένουν στις υπηρεσίες τους ή «ενεργοί» λόγω διαδικαστικών εκκρεμοτήτων. Μεταξύ αυτών είναι και ο φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων, όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή, και ο οποίος  το 2014 είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για υποβοήθηση κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.
  • Οι ετήσιοι αριθμοί: Περίπου 1.000-1.500 αστυνομικοί τιμωρούνται για διάφορα αδικήματα μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς κάθε χρόνο, ενώ υπολογίζεται πως συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω ή ασκούνται ποινικές διώξεις σε περίπου 120-150. Παράλληλα, αποδυναμωμένα κατά 40%-70% εμφανίζονται τα Α.Τ. με τους εσωτερικούς ελέγχους που διατάσσονται ετησίως να αγγίζουν κατά μέσο όρο τις 5.000.
  • Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη: «Ασκήσεις» με σκηνοθετημένες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, εγρήγορση ώστε να προσφέρεται αποτελεσματικά βοήθεια σε πολίτες που τη χρειάζονται, ειδικό σχέδιο προστασίας των θυμάτων σε χώρο ασφαλούς διαμονής και άμεσου εντοπισμού του υποψήφιου δράστη είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ύστερα από σχετική σύσκεψη.
2

Ολοκληρώθηκε το 15ο συνέδριο της ΝΔ

  • Η ομιλία Φον ντερ Λάιεν: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποψήφια ξανά για τη θέση με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέλος του οποίου είναι και η Νέα Δημοκρατία, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απηύθυνε ομιλία κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα του 15ου συνεδρίου του κόμματος, στο Ζάππειο. Η κ. Φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε την Ελλάδα περήφανο πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας».
  • Η ομιλία Μητσοτάκη: Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκε το συνέδριο, ανέφερε πως «η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν τον λαϊκισμό» αλλά και πως «ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν ξανά αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία».
  • Ο προεκλογικός αγώνας: Πέρα από επετειακό, καθώς συνέπεσε με τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση του κόμματος, το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είχε και προεκλογικό χαρακτήρα, λόγω των επικείμενων Ευρωεκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάλιστα το σάλπισμα της εκλογικής μάχης, αναφερόμενος στις προκλήσεις των Ευρωεκλογών και αναδεικνύοντας τα επιτεύγματα της παρούσας ηγεσίας της χώρας σε μια σειρά από τομείς όπως η οικονομία, η άμυνα, το μεταναστευτικό και η πολιτική προστασία.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Οι υποψήφιοι του ΠαΣοΚ στις Ευρωεκλογές

  • Η παρουσίαση: Τη λίστα των υποψηφίων Eυρωβουλευτών του παρουσίασε χθες το ΠαΣοΚ. Η συνεδρίαση άρχισε μάλιστα με καθυστέρηση, όχι λόγω της περίφημης ώρας ΠαΣοΚ, αλλά λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Στα πηγαδάκια πριν από την παρουσίαση ήταν φανερός ο προβληματισμός για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο το κλίμα ήταν αισιόδοξο.
  • Οι εκπλήξεις: H έκπληξη της λίστας μέχρι στιγμής είναι ο εκπρόσωπος των αστυνομικών Γιώργος Καλλιακμάνης, που είναι γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις.Η υποψηφιότητά του χαρακτηρίζεται ως επιτυχία του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς ήταν ένα πρόσωπο που σύμφωνα με πληροφορίες «πολιόρκησε» και η Νέα Δημοκρατία για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Μία άλλη υποψηφιότητα που συζητείται ήδη αρκετά είναι εκείνη του μέχρι σήμερα ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία και αρχηγού της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο EURO 2004, Θοδωρή Ζαγοράκη.
  • Τα ονόματα: Μεταξύ των υποψηφίων βρίσκουμε πολύ γνωστά ονόματα, όπως εκείνο του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου, του ευρωβουλευτή Νίκου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη και του παρουσιαστή δελτίων καιρού Σάκη Αρναότουγλου.
4

Νωρίτερα οι συντάξεις Μαΐου

  • Νωρίτερα λόγω Πάσχα: Οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων αναμένεται να λάβουν νωρίτερα τις φετινές συντάξεις Μαΐου, λόγω των εορτών του Πάσχα.
  • Οι ημερομηνίες: Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 καταβάλλονται οι συντάξεις από ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΕΦΚΑ (μισθωτοί και μη μισθωτοί συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα) καθώς και οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών). Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Μαΐου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.
  • Νέες διατάξεις: Υπενθυμίζεται πως τρεις νέες ασφαλιστικές διατάξεις θα περιέχονται στο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον Μάιο και να έχει ψηφισθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι οποίες αφορούν στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και στις συντάξεις χηρείας.
5

«Φωτιά» στη μάχη του τίτλου στη Σούπερ Λιγκ

  • Το ντέρμπι των «δικεφάλων»: Ισόπαλο με 2-2 αναδείχθηκε το ντέρμπι μεταξύ των δύο πρωτοπόρων του ελληνικού πρωταθλήματος, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στην ΟΠΑΠ Αρένα.Η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τις απαντήσεις με Μπάμπα και Οζντόεφ για το 2-2 και διατηρήθηκε στην κορυφή σπάζοντας παράλληλα και την «κατάρα» της Νέα Φιλαδέλφειας.
  • Το διπλό του Παναθηναϊκού: Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς επικράτησε με 0-2 επί του Άρη, στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο γκολ του αγώνα σημείωσε ο Αντράζ Σπόραρ με ωραίο πλασέ, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Μπράμπετς στις καθυστερήσεις.
  • Ο «περίπατος» του Ολυμπιακού: Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ εύκολο απόγευμα στη Λαμία, όπου επικράτησε απέναντι στην τοπική ομάδα με 1-5. Μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 67 βαθμούς, ακολουθεί η ΑΕΚ με 66, στην τρίτη θέση ο Παναθηναϊκός με 65 ενώ ο Ολυμπιακός καταδιώκει τους τρεις πρωτοπόρους, έχοντας πλέον 63 βαθμούς.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr