Αυλαία έριξε σήμερα Κυριακή (7/4) το τριήμερο συνέδριο της ΝΔ, που μετατράπηκε από επετειακό σε προεκλογικό καθώς άπαντες στην γαλάζια παράταξη έχουν πλέον στραμμένη την προσοχή τους στις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου.

Το σάλπισμα του προεκλογικού αγώνα έδωσε άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ ενώπιων μάλιστα της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστουδουλίδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις των ευρωεκλογών, αναδεικνύοντας τα επιτεύγματα της παρούσας ηγεσίας σε μια σειρά από τομείς όπως η οικονομία, η άμυνα, το μεταναστευτικό και η πολιτική προστασία.

«Η παράταξή μας ήταν αυτή που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κινδύνευσε και η παράταξη μας είναι αυτή που έχει δεσμευτεί να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Παράλληλα ήμασταν αυτοί που σταθήκαμε στο πλευρό της Ευρώπης σε κάθε κρίση» τόνισε σε ένα σημείο της ομιλίας του.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στον τρόπο που η Ευρώπη αντιμετώπισε την πανδημία του covid, την ενεργειακή κρίση και στάθηκε στο πλευρό της αμυνόμενης Ουκρανίας.

Πυρά στην αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα σε μια προσπάθεια συσπείρωσης της εκλογικής βάσης αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγκυμονεί για την Ελλάδα και την Ευρώπη μια ψήφος διαμαρτυρίας σε λαϊκιστικές δυνάμεις είτε της άκρας δεξιάς είτε της άκρας αριστεράς.

Ξόρκισε για ακόμη μια φορά την αποχή, την αδράνεια και την αδιαφορία και εξαπέλυσε τα πυρά του τόσο προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη τον οποίο ταύτισε με τον Παύλο Πολάκη κατηγορώντας τον πως ποτίζει με τοξικότητα τον πολιτικό λόγο όσο και προς τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Νίκο Ανδρουλάκη που όπως είπε θέλει να βάψει το κόμμα του με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν το κρύβει, έχει στη ψυχή του τον κ. Πολάκη. Δεν άλλαξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ήταν. Ξέρει να μολύνει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα. Δείχνει βασική άγνοια για βασικά πράγματα στον τόπο μας. Δεν γίνεται να ζητά επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές όταν το κόμμα του την καταψήφισε και στις ευρωεκλογές. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το κάδρο δεν έλειψε ούτε αυτή την φορά ο Κυριάκος Βελόπουλος με τον πρωθυπουργό να τον φωτογραφίζει ως τον άνθρωπο «που εμπορεύεται την πίστη και τον πατριωτισμό και την μετατράπει σε τηλεμάρκετινγκ», ενώ οι συνεχείς αναφορές στον εκσυχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς αμφιβολία απευθύνονται σε ένα «πατριωτικό» ακροατήριο το οποίο πολιορκεί στενά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Κάθε ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές μου δίνει νέα δύναμη»

Τέλος, από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έλλειψε η διάθεση αυτοκριτικής και παραδοχής των προβλημάτων της καθημερινότητας που ταλανίζουν τους πολίτες ενώ ο ίδιος γνωρίζοντας ότι οι ευρωεκλογές δεν κρίνουν τον επόμενο πρωθυπουργό σε πρώτο ενικό και σε προσωπικό ύφος, θέλησε να τονώσει το δικό του προφίλ έναντι των αντιπάλων του.

«Να απλωθούμε σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, χωρίς να αρνούμαστε τις αστοχίες. Απέναντί μας είναι η αντιπολίτευση των υπαρκτών προβλημάτων. Δεν έκρυψα τα προβλήματα και όταν χρειάστηκε ανέλαβα την ευθύνη.  Πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα του ψηφοδελτίου μας κρύβεται και το δικό μου όνομα για να διεκδικήσω και να πάω πιο δυνατός στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Τη χρειάζομαι αυτή τη δύναμη την επόμενη ημέρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.