Τηλεδιάσκεψη με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας πρόκειται να έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μετά τη δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, το κλίμα στην ΕΛΑΣ είναι βαρύ καθώς υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την εικόνα του αστυνομικού τμήματος και τον τρόπο που λειτούργησαν τα στελέχη της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 10 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα συζήτησης την ενδοοικογενειακή βία και ένα νέο πρωτόκολλο, το οποίο θα έχει πιο αυστηρές οδηγίες για τους αστυνομικούς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά.

Οι πρώτες κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην κοινωνία μετά τη γυναικοκτονία της 28χρονης έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να φέρει άμεσα εξελίξεις.

Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, παρουσίασε ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις που σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη αναφέρει ότι στη διαδικτυακή σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του αρχηγού της Αστυνομίας, επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ με τρεις χιλιάδες αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα, βασικό ζητούμενο είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να παρουσιαστεί ένα σύνολο οδηγιών για το τι θα πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επιπλέον φαίνεται να έχει αποφασιστεί ότι ένας καταγγέλλων για οικογενειακή βία θα κρατείται σε ασφαλή χώρο μέχρι να εντοπιστεί το πρόσωπο που απειλεί το θύμα.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είναι χαρακτηριστικό ότι ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης έχει πει στους συναδέλφους του ότι δέχεται περίπου καθημερινά 300 κλήσεις πολιτών, εκ των οποίων οι 50 – 60 είναι παραπλανητικές.

Δυσαρέσκεια εντός της ΝΔ για την γυναικοκτονία

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η Χριστίνα Κοραή υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για όσα έγιναν ακόμα και εντός της ΝΔ. Στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται συσκέψεις και τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν όλα τα πρωτόκολλα που πρέπει να αλλάξουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι μετά από την έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση θα υπάρξουν απαντήσεις και θα διαπιστωθούν τα κενά που υπάρχουν. «Δεν ήξερε η κοπέλα που θα έπρεπε να πάρει τηλέφωνο. Δεν υπήρχε μέριμνα ακόμα και για αυτό το απλό τηλεφώνημα» ανέφερε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος.

«Είχε χάσει όλο το αίμα της»

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα κρίσιμα λεπτά της γυναικοκτονίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν αυτόπτες μάρτυρες για να βοηθήσουν το 28χρονο θύμα, μεταξύ αυτών και μία φαρμακοποιός, η οποία μίλησε αποκλειστικά στο Live News.

«Εγώ έφευγα και είχε γίνει πλέον το περιστατικό. Δεν άκουσα φωνές, καθόλου. Εγώ αυτό που μου ζητήσαν οι αστυνομικοί, ζήτησαν αιμοστατικές γάζες, γάντια, για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις αιμορραγίες. Τι να σταματήσεις τώρα με τόσες μαχαιριές που τελικά ακούστηκε ότι έγιναν, τι να σταματήσεις, που να πρωτοσταματήσεις; Η κοπέλα ξεψύχησε θεωρώ ακαριαία με τόσο αίμα που χάθηκε», είπε.

«Μου το ζητήσαν (αν έχει σφυγμό) τα παιδιά κι έβαλα γάντια και είδα ότι δεν έχει σφυγμό. Βεβαίως, αυτό τα παιδιά μου το ζητήσανε, εγώ ψηλάφισα στο λαιμό και δεν είχε η κοπέλα. Όλες οι μαχαιριές θεωρώ. Η κοπέλα ήταν μπρούμυτα, δεν είδα πού ήταν, αλλά από το αίμα ήτανε. Τι να σου πω, τόσο αίμα εκεί πέρα. Η κοπέλα έχασε όλο το αίμα της από τις μαχαιριές άμεσα».

Η φαρμακοποιός στην συνέχεια περιέγραψε τι επικράτησε στο σημείο αμέσως μετά τη δολοφονία. «(Ο δράστης) ήταν ξαπλωμένος. Δεν είδα, δεν πλησίασα τον δράστη. Ήταν η κυρία η οποία είναι στο αστυνομικό τμήμα, δεν ξέρω ακριβώς τη θέση της, η οποία έκλαιγε στην κυριολεξία. Εγώ βγαίνοντας για να φύγω άκουσα που φώναζε για την κοπέλα. Έκλαιγε, φώναζε «Ξαναπάρτε το ΕΚΑΒ». Η κοπέλα ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ήταν τόσο θλιβερό το όλο σκηνικό, τι να σου πω… Τόσο αποκαρδιωτικό, τόσο στενάχωρο που χωρίς να ξέρω τελικά, δεν μπορέσανε να δώσουν έστω και μια πνοή. Ακόμα κι εκείνη την ώρα που διεπράχθη το έγκλημα αυτό να ήτανε το ΕΚΑΒ για να δώσει πρώτες βοήθειες, ήταν τόσο πολύ το αίμα που έφυγε τόσο γρήγορα που δεν ξέρω αν θα προλάβαιναν έστω και το παραμικρό» ανέφερε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Κυριακή πήγε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από έναν φίλο της, για να καταγγείλει τον φερόμενο ως δράστη, επειδή την παρενοχλούσε.

Στη συνέχεια ζήτησε αστυνομική προστασία προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το τμήμα την ενημέρωσαν πως είτε πρέπει να καταθέσει μήνυση είτε να ενημερώσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης για να επιληφθεί περιπολικό. Η κοπέλα ζήτησε να την πάνε σπίτι της γιατί φοβόταν, χωρίς να καταθέσει μήνυση.

Βγαίνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα και φτάνοντας δίπλα στην σκοπιά μιλούσε στο τηλέφωνο με το «100». Εκεί, ο δράστης που την ακολούθησε, την είδε και της επιτέθηκε με το μαχαίρι τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και μάλιστα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης φέρονται να άκουσαν τις φωνές της.