Συνεδριάζει σήμερα μέσα σε βαρύ κλίμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» υπό τον πρόεδρο Βασίλη Στίγκα μετά τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εις βάρος 11 βουλευτών του συγκεκριμένου κόμματος, αλλά και τις δύο ανεξαρτητοποιήσεις που έγιναν χθες.

Μάλστα, ο προεδρεύων Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια και κατέθεσε στα Πρακτικές τις Επιστολές που απέστειλαν χθες στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, οι βουλευτές Γεώργιος Μανούσος και Ιωάννη Δημητροκάλλης και με τις οποίες δήλωσαν ότι αποχωρούν από την ΚΟ των Σπαρτιατών και ανεξαρτητοποιούνται.

Η ΚΟ των Σπαρτιατών, πλέον αριθμεί τους οκτώ βουλευτές και σε δύναμη αποτελεί την όγδοη κατά σειρά κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι Ανεξάρτητοι βουλευτές πλέον ανέρχονται συνολικά σε έξι βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανόν και σήμερα να υπάρχει και νέα ανεξαρτητοποίηση.

«Μιλάμε για ανθρώπους που ήταν «μπροστά» από εγκληματική οργάνωση»

Στην ποινική δίωξη των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Στην πρώτη θα εξεταστεί αν παραπλάνησαν τον Άρειο Πάγο όταν κατέθεσαν το ψηφοδέλτιο και στη δεύτερη αν μπορούν να συνεχίσουν να βρίσκονται στη Βουλή».

Ο κ. Μαρινάκης, μίλησε «για πολιτικό θράσος της αντιπολίτευσης», καθώς όπως είπε για να προχωρήσει η υπόθεση ήταν καταλυτική η τροπολογία η οποία έθετε βασικό ζήτημα «τον πραγματικό αρχηγό ενός κόμματος με τον τύποις». Εξηγώντας ανέφερε ότι για να αποδειχθεί ότι υπήρξε παραπλάνηση των ψηφοφόρων, έπρεπε να υπάρξει διάταξη, την οποία δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ερώτηση αν ο Άρειος Πάγος δώσει «πράσινο φως» να κατέλθουν στις ευρωεκλογές ανέφερε ότι δεν μπορεί να προδικάσει την απόφαση της δικαιοσύνης «Δεν μιλάμε για ανθρώπους με ιδεολογικό χρώμα. Μιλάμε για ανθρώπους που ήταν «μπροστά» από εγκληματική οργάνωση», τόνισε.