Ξεκινούν από σήμερα 4/4 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα του υπουργείου Μεταφορών «Κινούμαι ηλεκτρικά – β’ κύκλος».

Δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων στη δράση, μέσω της επαναδιάθεσης πόρων, ύψους 1 εκ. ευρώ παρέχεται μετά την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θεσπίστηκε προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή.

Η διάταξη αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν με βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα κεφάλαια.

Με τη λήξη της τελευταίας προθεσμίας των 45 ημερών διαπιστώθηκε ότι δεν ανταποκρίθηκαν 323 αιτούντες. Οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί ποσό 1 εκ ευρώ για νέες αιτήσεις.

H δράση «Φορτίζω Παντού» επιδοτεί με 30 εκ. ευρώ την εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης που περιλαμβάνονται στα Σ.Φ.Η.Ο. των Δήμων. Οι Δήμοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα προδέσμευσης της επένδυσης στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης (https://fortizopantou.gov.gr), εφόσον έχουν δημοσιοποιήσει τη σχετική διακήρυξη του διαγωνισμού παραχώρησης.