Από τότε που άλλαξε ο κανονισμός της ΕΥΠ και πήγε στο γραφείο του Πρωθυπουργού (με την επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές), η πιο μυστική υπηρεσία της χώρας γνωρίζει συνεχώς και νέους εποπτεύοντες.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, μετά την παραπομπή του Γρηγόρη Δημητριάδη (για το καραμπινάτο σκάνδαλο των υποκλοπών) που είχε την εποπτεία της ΕΥΠ στο Μέγαρο Μαξίμου (και στον Πρωθυπουργό), η εποπτεία αυτή πέρασε για ένα διάστημα στον Γιώργο Γεραπετρίτη (ήταν τότε υπουργός Επικρατείας και ένοικος του Μαξίμου) και εν συνεχεία στον Γιάννη Μπρατάκο.

Τώρα μετά την αποπομπή και του Γιάννη Μπρατάκου, κανονικά θα πρέπει να περάσει στον νέο γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού και στενό συνεργάτη του, Στέλιο Κουτνατζή.

Όπως υπογραμμίζει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο Κουτνατζής, είναι εξωκοινοβουλευτικός και εάν προκύψει θέμα κοινοβουλευτικού ελέγχου ή νομοθέτησης δεν μπορεί να το κάνει. Έτσι άρχισαν να γίνονται δεύτερες σκέψεις. Μία να αναλάβει την ΕΥΠ, ο Μάκης Βορίδης (μαζί με τα νέα καθήκοντα που έχει αναλάβει) και η άλλη, ίσως και η πιθανότερη να επιστρέψει η αρμοδιότητά της στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Άλλωστε ΕΥΠ και υπουργείο Προ-Πο στεγάζονται στο ίδιο κτίριο στην οδό Κατεχάκη.