Πιο καθαρή θα είναι από σήμερα Τετάρτη 3/4 η ατμόσφαιρα καθώς η αφρικανική σκόνη, που έπνιξε τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, σταδιακά υποχωρεί.

«Βελτιώνεται η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα» λέει στη σημερινή πρόγνωσή του στο OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με τον βορειοδυτικό άνεμο να περιορίζει τις ποσότητες αφρικανικής σκόνης.

Οι θερμοκρασίες, παρόλα αυτά, θα παραμείνουν υψηλές για την εποχή, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία καιρικά δεδομένα, δεν αναμένεται, μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας, άλλο έντονο επεισόδιο σκόνης. «Τα επεισόδια αυτά είναι συνηθισμένα για την εποχή που βρισκόμαστε, παρόλα αυτά η κλιματική αλλαγή κάνει πιο έντονα τα επεισόδια αυτά και αυξάνει και τη συχνότητά τους και αυτό θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον.

Σήμερα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί με τοπικά ισχυρές εντάσεις και ο υδράργυρος κοντά στους 26-28 βαθμούς.

Βροχές μετά τις 12 Απριλίου

Στην Αττική καλός καιρός με το θερμόμετρο στους 28 βαθμούς. Καθαρίζει η ατμόσφαιρα και στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο κοντά στους 24 βαθμούς.

Ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Μετά τις 12 Απριλίου περιμένουμε βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.