Οι κάλπες στην Τουρκία έχουν πλέον ανοίξει, χωρίς όμως να αποφευχθούν τα προβλήματα κατά την διάρκεια της προσέλευσης των πολιτών και αυτό γιατί μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας σημειώθηκε ένα αιματηρό περιστατικό με ένα νεκρό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Haber, στην περιοχή Mustafakemalpaşa της Προύσας, ένας πολίτης πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο από τα ξαδέρφια του και έχασε την ζωή του, επειδή δεν στήριζε τον συγγενή του, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές.

Δείτε την ανάρτηση της Haber

Αθρόα η προσέλευση των Τούρκων για την ανάδειξη νέων δημοτικών αρχών

Στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές προσέρχονται από το πρωί περίπου 61,5 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι για να εκλέξουν 1.393 δημάρχους και χιλιάδες μέλη δημοτικών συμβουλίων καθώς και τοπικούς άρχοντες δημοτικών διαμερισμάτων και χωριών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις ανατολικές επαρχίες στις 7:00 πμ και θα κλείσουν στις 16:00, ενώ στις δυτικές επαρχίες η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8:00 το πρωί έως τις 17:00. Το ενδιαφέρον της σημερινής αναμέτρησης στρέφεται στη μάχη για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, όπου αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Σημειώνεται δε ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ελαφρώς άνοιγε η ψαλίδα υπέρ του Ιμάμογλου έναντι του εκλεκτού του Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ, παρόλα αυτά η μάχη παραμένει αμφίρροπη.