Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσει σήμερα, Τετάρτη 27/3, ο 19χρονος που επιτέθηκε σε σχολείο στα Πατήσια.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός χτύπησε στο κεφάλι μαθητή με ένα σφυρί και τραυμάτισε ελαφρώς με μαχαίρι τον διευθυντή.

Ο 19χρονος μπήκε στο Γυμνάσιο στα Πατήσια  το πρωί μαζί με τους μαθητές και άρχισε να ψάχνει τον μαθητή. Μόλις, τον είδε τον χτύπησε με το σφυρί στο κεφάλι. Εν συνεχεία, κατευθύνθηκε προς το γραφείο του διευθυντή, τον οποίο και μαχαίρωσε στην κοιλιά.

Ο δράστης της επίθεσης, με καταγωγή από τη Γεωργία, θέλησε να «τιμωρήσει» τον Νιγηριανό μαθητή, καθώς διαπληκτίστηκε πριν από μερικές ημέρες με τον αδερφό του, όπου και φοιτούν στο ίδιο σχολείο. Ενώ, θέλησε να εκδικηθεί και τον διευθυντή για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το συμβάν.

Μετά από την επίθεση, οι καθηγητές κλείδωσαν τους μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας για την ασφάλειά τους. Μόλις έφθασαν οι αρχές στο σημείο, ο 19χρονος κρύφτηκε στο υπόγειο και απείλησε τους αστυνομικούς με μαχαίρι.

Ο δράστης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Ενώ πάνω του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και 6,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο διευθυντής του σχολείου στα Πατήσια που τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, καθώς και μαθητής που χτυπήθηκε στο κεφάλι, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Πλέον συνεχίζονται να νοσηλεύονται εκεί, αλλά βρίσκονται εκτός κινδύνου.