Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών κατηγορείται ο 19χρονος που το πρωί της Τρίτης (26/3) εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών στα Πατήσια κι επιτέθηκε σε δύο άτομα τραυματίζοντάς τα.

Όπως ενημέρωσε η ΕΛΑΣ, ο νεαρός δράστης μπήκε στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς να είναι μαθητής, προσέγγισε 18χρονο και του επιτέθηκε με σφυρί χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Επειδή ο διευθυντής του σχολείου αντιλήφθηκε το συμβάν έσπευσε να επέμβει για να προστατέψει το θύμα. Ωστόσο ο μανιασμένος 19χρονος τον μαχαίρωσε στην κοιλιά και του προκάλεσε αιμορραγία.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σχολικό συγκρότημα μετά από κλήση στην Άμεση Δράση εντόπισαν τον 19χρονο σε υπόγειο και επιχείρησαν να τον συλλάβουν. Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο δράστης αποπειράθηκε να τους τραυματίσει με το μαχαίρι χωρίς να τα καταφέρει και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν οδηγώντας τον στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Στην του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.