Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Ελλάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής 22/3 στην καρδιά της Μόσχας, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 137 νεκρούς.

Τέσσερις συλληφθέντες, που φέρονται να είναι μέλη του ISIS και να βρίσκονται πίσω από την επίθεση, άκουσαν τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης, με εμφανή τα σημάδια του βασανισμού τους. Οι δύο μάλιστα ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Την ίδια ώρα, με μήνυμά του, το Ισλαμικό Κράτος ορκίστηκε εκδίκηση για τα βασανιστήρια που υπέστησαν τα μέλη του, υποσχόμενο κι άλλες επιθέσεις.

Η τρομοκρατική επίθεση του ISIS στη Μόσχα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Μέτρα είχαμε από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Ουκρανία. Έχουμε αυξημένα μέτρα και στο αεροδρόμιο», ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Εκτιμώ πως η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα»

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα.

«Όλα συγκλίνουν πως η επίθεση ήταν του ISIS. Ο Πούτιν θέλει να κάνει δύο πράγματα. Το ένα είναι πως το βρίσκει καλή ευκαιρία καθώς ετοιμάζει μία επίθεση στην Ουκρανία. Ακούγεται στην Μόσχα πως θα έχουμε μία δεύτερη επιστράτευση. Το δεύτερο είναι πως δεν θέλει να ανοίξει να δεύτερο μέτωπο. Δεν νομίζω πως θα ήθελε να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο και θα το αποφύγει. Ο ISIS έχει χτυπήσει αρκετές φορές τη Ρωσία γιατί είχε εμπλακεί στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Σε σχέση με τους φόβους μίας νέας επίθεσης, είπε:

«Εκτιμώ πως η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα. Στην Ευρώπη είναι λογικό να ανησυχούν γιατί είχαν και στο παρελθόν χτυπήματα. Αυτό που τους αγχώνει είναι οι Μοναχικοί Λύκοι και όχι τόσο ο ISIS, γιατί αυτοί δρουν εκτός του ISIS, αυτόνομα, μα αποτέλεσμα να μην μπορούν να εντοπιστούν από τις Μυστικές Υπηρεσίες. Τα μέτρα ασφάλειας στου Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι αυξημένα».