Η Τατιάνα Δουβαρά, νομικός με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου στο κόμμα των Δημοκρατών.

Ο πρόεδρος Ανδρέας Λοβέρδος καλωσόρισε στην παράταξη τη νεαρή δικηγόρο, η οποία με τη σειρά της ανέφερε πως θα λειτουργεί εφεξής ως συνήγορος υπεράσπισης «των ιδεών και των πολιτικών γραμμών που έρχεστε για να χαράξετε».

Κατά την κ. Δουβαρά έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός πως γι’ αυτό το νευραλγικό πόστο επιλέχθηκε από τον πρώην Υπουργό «ένα πρόσωπο προερχόμενο από τη δεξαμενή των εργαζομένων πολιτών, των νέων, των επιστημόνων», διότι μια τέτοια πρωτοβουλία αντανακλά πως οι Δημοκράτες δεν είναι ένα κόμμα που «έχει έρθει να κάνει κρότο με πυροτεχνήματα και φωτεινές επιγραφές», αλλά ένα κόμμα με στόχο «να μιλήσει απλά και αληθινά».

Ποια είναι η Τατιάνα Δουβαρά

Η εκπρόσωπος Τύπου των Δημοκρατών είναι 33 ετών. Αποφοίτησε από το ΕΚΠΑ κι εκπόνησε τις μεταπτυχιακές της Σπουδές στον τομέα Ευρωπαϊκών Σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών με κατεύθυνση το Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο.

Εργαζόταν ήδη από το δεύτερο έτος των σπουδών της και παρέμενε μάχιμη ως σήμερα με εισηγήσεις και μελέτες σε ειδικά ζητήματα Ποινικού Δικαίου. Τελεί επίσης ειδικό μέλος της Επιτροπής Γυναικών της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα δικαιώματα ατόμων με ψυχικές διαταραχές και έχει υπάρξει επιστημονική συνεργάτιδα στην Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.