Στο κεντρώο Renew Europe, που ιδρύθηκε το 2019 με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, θα ανήκουν οι Δημοκράτες, εφόσον στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου καταφέρουν να εκλέξουν τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο.

Στελέχη του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθούν με την επικεφαλής Βαλερί Αγέρ, να ανταλλάξουν απόψεις και να επισημοποιήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία κάτω από τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Στην ανάρτησή της η Γαλλίδα δικηγόρος και ευρωβουλεύτρια ανέφερε πως οι «Δημοκράτες αγωνίζονται για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη» και υποστήριξε πως «ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρνει νέες προοπτικές στο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας».

Κατά την κ. Αγέρ, οι Δημοκράτες αποτελούν «ένα βήμα κεντρικής δύναμης που συγκεντρώνει όλους τους μετριοπαθείς» που δεν κινούνται ούτε δεξιά ούτε αριστερά και εμφανίστηκε βέβαιη ότι «η επιτυχία είναι καθ’ οδόν» ευχόμενη καλή επιτυχία στο εγχείρημα.

Με βάση τα αποτελέσματα του 2019, το Renew Europe είναι το τρίτο σε ποσοστό κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου και η δύναμή του αποτελείται από 102 ευρωβουλευτές. Κομματική εκπροσώπηση στην Ελλάδα δεν είχε μέχρι σήμερα. Απλώς ο ανεξάρτητος Γιώργος Κύρτσος είχε ενταχθεί στο δυναμικό του όταν αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.