Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη άφησε το πρωί, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης. «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση η οποία λέει τα πάντα και τα αντίθετά τους. Όσον αφορά το δημοσίευμα του Βήματος: Πρώτα η κυβέρνηση αναφέρεται σε ειδήσεις που έχουν παίξει και στην ΕΡΤ, οι οποίες έρχονται από το παρελθόν. Το βράδυ μιλάει fake news. Εγώ αναρωτιέμαι τελικά τι ισχύει; Είναι μια μπαγιάτικη, αδιάφορη είδηση ή είναι fake news; Πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση. Δεύτερον, εδώ αυτό το οποίο δείχνει μια σειρά δεδομένων είναι ότι το μοναδικό πράγμα το οποίο ενδιέφερε την κυβέρνηση το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών ήταν να στήσει ένα επικοινωνιακό επιτελείο το οποίο θα διαχειριστεί την υπόθεση αυτή», δήλωσε.

Όσον αφορά την διαρροή του υλικού, ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε: «H αστυνομία χθες στην ανακοίνωσή της λέει ότι παρέλαβε στις 3 Μαρτίου όλο το υλικό και χωρίς απομαγνητοφώνηση. Εδώ όμως υπάρχουν δηλώσεις του κ. Μητσοτακη, και διαρροή ενός διαλόγου το πρώτο εικοσιτετράωρο. Άρα θα πρέπει να μάθουμε ποιος το επεξεργάστηκε και ποιος το διέρρευσε. Για την πρόταση δυσπιστίας: «Το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία την οποία έπρεπε να πάρει απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία χρησιμοποιεί ένα μοτίβο. Είναι το ίδιο που ακολουθεί είτε με τα emails, είτε με την αισχροκέρδεια, είτε με τα Τεμπη. Στην αρχή πάει να κρύψει όλα τα ζητήματα.

Όταν αυτά δεν μπορούν να κρυφτούν άλλο, τα ρίχνει σε κάνα Γενικό Γραμματέα, κανενός υπουργείου, σε κανέναν αντιπρόεδρο κανενός ΟΣΕ όταν ξεφεύγει και από αυτό αρχίζει να ψάχνει να βρίσκει επιχειρηματικά, πολιτικά και αποσταθεροποιητικά συμφέροντα. Τώρα ανακάλυψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα; Και ποια είναι αυτά; Δεν πρέπει να ονομαστούν; Να μας πει η Νέα Δημοκρατία ποιος θέλει να την ρίξει. Εγώ νομίζω ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο, το οποίο σήμερα μπορεί κάποιος να πει είναι ότι επιχειρηματικά συμφέροντα θέλουν να ρίξουν την Νέα Δημοκρατία».

Για την κάλυψη των γεγονότων, αναφέρει: «Ακούστε Να σας πω κάτι λοιπόν. Μπορούμε να πάρουμε τα πρωτοσέλιδα όλων αυτών των εφημερίδων. Το τι λένε εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον για το ΠΑΣΟΚ και για τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία ψάχνουμε να τα βρούμε στα μονόστηλα και δίστηλα. Τις εφημερίδες οι οποίες έχουν όλες τις ανακοινώσεις του κυρίου Παύλου Μαρινάκη για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δυσπιστία, αλλά κανένα μέσο δεν έχει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Έχει την απάντηση, αλλά δεν έχει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Δεν την έχει, δεν την έχει. Όλα τα μεγάλα Μέσα. Λοιπόν, πάμε λοιπόν τώρα να πούμε το εξής: κινδυνεύει η Δημοκρατία μας, εν έτει 2024 από μια πρόταση δυσπιστίας; Κινδυνεύει;» Επιπλέον, ο Παύλος Χρηστίδης αναφέρει: «Τι αποδεικνύεται λοιπόν με ένα ακόμα δημοσίευμα του Τύπου; Αποδεικνύεται ότι υπάρχει στημένη. Μια ομάδα ανθρώπων η οποία διαχειρίζεται την επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου ως κάτι μεγαλύτερο από την Αλήθεια, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη».