Ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου βρέθηκε καλεσμένος, σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, «πρέπει να τεκμηριώσει με κάθε τρόπο ότι οι ευθύνες περιορίζονται στο ανθρώπινο λάθος, δηλαδή μεταξύ των δύο μηχανοδηγών και του σταθμάρχη».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «έχουν μαζευτεί 1,5 εκατ. υπογραφές για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών». Υπενθυμίζεται δε, πως ο ίδιος ζήτησε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, την άρση της ασυλίας του.

«Να μας πουν ποιος είχε πρόσβαση στην μαγνητοταινίες, και ποιος επέλεξε συγκεκριμένα τμήματα αυτών των συνομιλίων να τα δώσει στη δημοσιότητα», επισήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με τη μονταζιέρα στα Τέμπη.

«Δεν με νοιάζει να πιέσω καθόλου τον κ. Καραμανλή, πιέζεται από μόνος του όπως και οι άλλοι υπουργοί που έχουν ευθύνη ή δεν έχουν και εμπλέκονται σε αυτό», επισήμανε ακόμη σχετικά με τον πρώην Υπουργό Μεταφορών.

Το μερίδιο της ευθύνης του

Δεν παρέλειψε να απαντήσει στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το δικό του μερίδιο ευθύνης ως τέως Υπουργός Μεταφορών. «Έκανα ό,τι μπορούσα» είπε, τονίζοντας πως η σύμβαση 717 παραδόθηκε στο 74%.

«Δεν αισθάνομαι ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο όταν είχαμε μια σύμβαση που ήταν διάτρητη, έλλειπαν υλικά, δεν παράγονταν υλικά εδώ και 15 χρόνια, δεν υπήρχαν ανταλλακτικά, δεν υπήρχαν προδιαγραφές ασφαλείας», καθώς κατέληξε πως θα πρέπει να διερευνηθεί αν έχει ευθύνη και ο ίδιος.

Η τοποθέτηση Κασσελάκη

«Νομίζω ήταν μια βαριά υπερβολή η τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη, αλλά και αυτά που έχουν γίνει από εκεί και πέρα είναι βαριά», υπογράμμισε το γεγονός πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές