Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση έπιασε το αυτί του ΒΗΜΑτοδότη έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής χθες το μεσημέρι.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλούσε με τον Βασίλη Κικίλια για το ζήτημα του νέου Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μέχρι τις 30/4/2024, θα πρέπει να υποβάλουν στον οικείο Δήμο, δήλωση εφαρμογής μέτρων πυρασφάλειας με την οποία να δηλώνεται ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του ακινήτου τους σύμφωνα με την Τεχνική έκθεση αρμόδιου Τεχνικού Επιστήμονα-Μηχανικού.

Δεδομένης της ασφυκτικής προθεσμίας, τόσο στελέχη των δημοτικών αρχών όσο και κάτοικοι των περιοχών που εκλέγεται ο Βουλευτής της Ανατολικής Αττικής, «βομβάρδισαν» με μηνύματα και τηλεφωνήματα τον κ. Πέτσα και αυτός το μετέφερε στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Και αν κατάλαβα από το πως έκλεισε η συνομιλία, υπογραμμίζει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο κ. Κικίλιας μάλλον έδειξε ευελιξία ως προς το χρονοδιάγραμμα. Μένει να δούμε τι θα πει και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γιατί πράγματι το χρονοδιάγραμμα δεν επιτρέπει ούτε στους ιδιοκτήτες, ούτε στους Δήμους να συμμορφωθούν.