Ο Γιάννης Κρητικός ήταν σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» με τη Ελένη Μενεγάκη και αποκάλυψε πως το «Κρητικός» δεν είναι το πραγματικό του επίθετο αλλά προέρχεται από την κρητική καταγωγή του.

«Το «Κρητικός» έγινε από ένα λάθος σε αφίσα. Κρατούσα τη λύρα, θα έβγαινα σε ένα κέντρο να τραγουδήσω και έγινε λάθος. Έπαιζα από 6 ετών λύρα. Δέθηκα πολύ με αυτό το όργανο. Η λύρα είναι η συντροφιά μου στις όμορφες και δύσκολες στιγμές. Είναι η παρηγοριά μου. Υπήρξα και χορευτής πιο μικρός και έμαθα να χορεύω την παραδοσιακή μας μουσική», εκμυστηρεύτηκε ο αγαπημένος καλλιτέχνης.

Οι νεανικές φιλοδοξίες

Ο Γιάννης Κρητικός παραδέχθηκε ότι δεν ήξερε με τι θέλει να ασχοληθεί όταν ήρθε στην Αθήνα.

«Στην αρχή είχα το περίσσιο θράσος. Έλεγα “Ψάχνουν τραγουδιστή εκεί; Θα πάω εγώ, μπορώ να το κάνω”, ακόμα κι αν δεν μπορούσα. Δούλευα μέχρι να φτάσω τον στόχο μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

H «συνταγή» της επιτυχίας

«Χρειάζεται ελπίδα, πίστη αλλά και προσπάθεια για να πετύχεις κάτι», δήλωσε ο Γιάννης Κρητικός.

«Εγώ θεωρώ πως είχα καλή τύχη και έχω ακόμα», συμπλήρωσε.

Για τον ήρωά του, τον αγαπημένο «Πότη» από τη δραματική σειρά του MEGA «Η γη της ελιάς» σημείωσε: «Είχα κάποιες φιγούρες στο μυαλό μου για τον ρόλο. Γενικά δεν είμαι κουτσομπόλης και με δυσκόλεψε αυτό, αλλά τον έχω αγαπήσει τον ήρωά μου».

Το spoiler για τη «Γη της ελιάς»

«Ο Πότης πάει σε ψυχολόγο για να κόψει το κουτσομπολιό, αλλά θα δούμε εάν θα τα καταφέρει ή θα τρελάνει την ψυχολόγο. Η Αννούλα έχει μία περίσσια τρέλα για καινούρια πράγματα και θα της έρθει η ιδέα να παίξουμε κάποιους ρόλους για να ανανεωθεί η σχέση μας. Βρισκόμαστε ως άγνωστοι σε ένα σπίτι και πάνω στο πάθος μάς πιάνει ο ιδιοκτήτης και γίνεται το “έλα να δεις”», αποκάλυψε ο Γιάννης Κρητικός.

Τα μελλοντικά του σχέδια

«Ετοιμάζω για τον Αύγουστο κάποιες εμφανίσεις με την ορχήστρα μου, ενώ στις 10 Απριλίου θα πλαισιώσουμε την παρουσίαση βιβλίου του Στέφανου Δάνδαλου με την Λένα Αλκαίου στο Μέγαρο Μουσικής», ανέφερε.

Κλείνοντας, ο Γιάννης Κρητικός «χάρισε» στην Ελένη Μενεγάκη το τραγούδι «Ήτανε μια φορά», το οποίο ερμήνευσε a cappella.