Προσγειωμένος, αλλά παράλληλα αισιόδοξος για την έκβαση του νοκ άουτ αγώνα με το Καζακστάν (21/3, 21:45) που θα επιτρέψει στην Εθνική ομάδα να παραμείνει ζωντανή στη μάχη παρουσίας στα τελικά του Euro 2024 εμφανίστηκε ο Γκουστάβο Πογέτ που έχει σχεδόν αποφασίσει με τους ποιους ποδοσφαιριστές θα κυνηγήσει την εκπλήρωση του μεγάλου στόχου.

Παράλληλα ο Ουρουγουανός τεχνικός έκανε και τον απολογισμό αυτών των δύο ετών που βρίσκεται στο τιμόνι της Ελλάδας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε συνολικά στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης: «Έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Δεν είμαι ένας προπονητής του plan b και του plan c. Διαβάζω τα παιχνίδια και προσπαθώ να ενεργήσω προηγουμένως. Θεωρώ πώς είμαστε σε καλή κατάσταση κι έτοιμοι για το παιχνίδι. Mετά από δύο χρόνια η ομάδα είναι σίγουρη γι’ αυτό που πρέπει να κάνει, έχει αγκαλιάσει τον τρόπο παιχνιδιού.

Είναι μεγάλη απόφαση αν θα πάω με τους παίκτες που παίζουν περισσότερο με μένα και έχουν πλήρη αντίληψη ή αν θα πάω με αυτούς που είναι σε φόρμα κι έχουν τα περισσότερα ματς με τις ομάδες τους. Εάν πάρω την σωστή απόφαση, θα είναι όλα καλά μετά το παιχνίδι. Έχω στο μυαλό μου την 11άδα, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η προπόνηση. Δεν είμαι από τους προπονητές που αλλάζουν δραστικά πράγματα πριν από τα σημαντικά παιχνίδια. Η βασική απόφαση αφορά στα πρόσωπα, αν θα παίξουν παίκτες που αγωνίζονται με την Εθνική ή οι πιο φορμαρισμένοι.

Όλη αυτή είναι μία διαδικασία που άρχισε μέσα από τα φιλικά και το Nations League. Προσπαθήσαμε να «χτίσουμε» σταθερότητα, μεταξύ αυτών των παικτών και να έρθουν να κουμπώσουν κι άλλοι. Αν με ρωτούσατε πριν από δύο χρόνια αν θα ήθελα να είμαι εδώ, θα υπέγραφα μεμιάς. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είμαστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Το Καζακστάν έχει αποδείξει πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια, πιθανόν παραπάνω από εμάς.

Όταν αρχίζαμε ο πρώτος στόχος ήταν να πάμε στο Nations League, μετά να γεμίσουμε το γήπεδο. Όταν ανέλυσα την Εθνική είδα τα παιχνίδια και ήξερα πόσο δύσκολο ήταν να παίξουμε στο ΟΑΚΑ με 10.000 οπαδούς. Προσπαθούσα να πείσω όλους τους ανθρώπους στο ποδόσφαιρο πόσα περισσότερα μπορούμε όλοι μαζί. Είμαστε πιο ενωμένοι απ’ όταν ήρθα.

Η Λίγκα δέχθηκε το αίτημά μας και μάς έδωσε δύο σημαντικές έξτρα προπονήσεις, με τον Ατρόμητο ήρθα σε συμφωνία για το προπονητικό, αύριο θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο και με το πέταλο. Έχουμε τις καλύτερες συνθήκες των τελευταίων δύο ετών, είναι στο χέρι μας να έχουμε την καλύτερη απόδοση. Εάν δεν παίξουμε καλά θα έχουμε πρόβλημα. Εάν πέσει η δική μας απόδοση, θα μας τιμωρήσουν.

Ένα πράγμα που ξέρω είναι η νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Πότε χρειάζονται το σπρώξιμο, πότε πρέπει να είναι πιο ήρεμοι. Ήμουν σε επαφή με ένα μεγάλο γκρουπ περισσότερων από τριάντα ποδοσφαιριστών και ήταν απεγνωσμένοι να έρθουν. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την ιστορία του Καζακστάν, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που είναι εδώ. Να παίξουμε το παιχνίδι, όπως ξέρουμε».