Καζακστάν (εντός) και Γεωργία ή Λουξεμβούργο (εκτός) είναι τα τελευταία δύο εμπόδια της Εθνικής ομάδας στον δρόμο για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού στη Γερμανία.

Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στο Euro 2024 είναι a priori ένα γιγαντιαίο κίνητρο για κάθε διεθνή ποδοσφαιριστή που συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια. Την ίδια ώρα πάντως η ΕΠΟ έσπευσε να ενεργοποιήσει όποιο άλλο ένστικτο των παικτών του Γκουστάβο Πογέτ, καθώς αν εξασφαλιστεί η πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, θα μοιραστούν συνολικά το 50% του bonus που η UEFA έχει προβλέψει να χορηγήσει στις ομοσπονδίες.

Πρόκειται για ένα ποσό που, για τους διεθνείς, ξεπερνά τα 4.5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς -ως γνωστόν- σε καθεμιά από τις 32 ομάδες της διοργάνωσης αντιστοιχεί πριμ 9.25 εκατομμυρίων. Πριμ το οποίο από ‘κει και πέρα αυξάνεται ανάλογα με τις επιδόσεις κάθε εθνικής.

Φερ’ ειπείν η νίκη ανταμείβεται με ένα εκατομμύριο ευρώ επιπλέον και η ισοπαλία με 500.000.

Επίσης η πρόκριση στα νοκ άουτ καλύπτεται με 1.5 εκατομμύριο ευρώ και η πρόκριση στα προημιτελικά με 2.5 εκατ. Κάθε ημιφιναλίστ θα λάβει 4 εκατομμύρια ευρώ, κάθε Εθνική του τελικού από 5 εκατ., ενώ το χρηματικό έπαθλο που έχει ανακοινωθεί για τη νέα κάτοχο του Euro 2024 ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ.