Υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιείται η τελετή παράδοσης των τριών νέων ελικοπτέρων MH-60 ROMEO Seahawk στο Πολεμικό Ναυτικό, στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου.

Πρόκειται για τη νεότερη και πιο ικανή έκδοση των ελικοπτέρων Seahawk που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις ικανότητες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και αποτελούν τα πρώτα 3 από τα 7, συνολικά, νέα ελικόπτερα Romeo.

Σε μήνυμά του πριν την τελετή παράδοσης των νέων ελικοπτέρων, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε σε μήνυμά του ότι η Ελλάδα «είναι ακόμη πιο δυνατή». «Παραλαμβάνουμε σήμερα, στην τελετή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα, τα νέα ελικόπτερα MH-60 ROMEO. Η Ελλάδα ακόμη πιο δυνατή!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα MH-60R Seajack όπως είναι η επίσημη ονομασία τους, τα οποία έφτασαν στην Ελλάδα με  μεταγωγικό αεροσκάφος της αμερικανικής αεροπορίας, τύπου C-17 είναι γνωστά και ως «φονιάδες» ή οι «κυνηγοί» των υποβρυχίων. Πρόκειται για ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα που διαθέτουν προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα.

Διαθέτουν 2 κινητήρες T700 GE-401 C, αερομεταφερόμενο σύστημα ποντιζόμενου σόναρ χαμηλής συχνότητας (ALFS),σύστημα AN / AAS-44C (V) πολυφασματικής στοχοποίησης, Ενσωματωμένο Παγκόσμιο Σύστημα Παγκόσμιου Εντοπισμού Θέσης / Σύστημα Αδρανειακής Πλοήγησης Anti-Spoofing (SAASM).

Ο οπλισμός του είναι ισχυρότατος αφού δύναται να φέρει 8 πυραύλους Hellfire, ρουκέτες και ηχοσημαντήρες, καθώς και πολυβόλο Μ-240 των 7,62 χιλιοστών ή πολυβόλο Μ-3 των 12,7 χιλιοστών.