Με την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε το διάστημα χωρίς τον Στέφανο Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου. Πάντως, παρά την υποχρεωτική απουσία του προκειμένου να υπηρετήσει τη σύντομη στρατιωτική θητεία του στο Πυροβολικό, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το στίγμα που ήθελε δια του διευθυντή της ΚΟ, Θάνου Μωραΐτη ενόψει και της συνεδρίασης της Ολομέλειας αύριο Τετάρτη (20/3) για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο τελευταίος, σε σταθερή επικοινωνία με τον Στ. Κασσελάκη πλέον ως εκ των στενών συνεργατών του μετά τον εσωτερικό ανασχηματισμό, ανέγνωσε μήνυμά του προς τους βουλευτές μέσω του οποίου επιτέθηκε άλλη μία φορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή και τα όσα ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Είναι λυπηρό το γεγονός πως οι συγγενείς των θυμάτων αναγκάζονται να προσφύγουν στην Ευρώπη για να βρουν το δίκιο τους», υποστήριξε στην παρέμβασή του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «είναι αναμενόμενο ο κύριος Μητσοτάκης να αποφύγει να εμφανιστεί αύριο στη Βουλή και να επιλέξει να φυγομαχήσει».

«Από την πρώτη στιγμή άλλωστε η μόνη του έγνοια ήταν η συγκάλυψη του εγκλήματος και των ευθυνών των μελών της κυβέρνησης του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Έστω και την ύστατη στιγμή τον καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες του, να κοιτάξει στα μάτια όσους ζητούν απαντήσεις και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τον καλούμε να μην οχυρωθεί πίσω από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιτρέποντας έτσι στον φυσικό δικαστή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες των υπουργών του και άλλων πολιτικών προσώπων», κατέληξε επίσης στο μήνυμά του ο κ. Κασσελάκης.