Μετά τον ανεφοδιασμό της στο λιμάνι του Τζιμπουτί, η Φρεγάτα Ύδρα πλέει και πάλι στην Ερυθρά Θάλασσα, προστατεύοντας εμπορικά πλοία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες».

Σε βίντεο που δημοσιεύεται από το επιτελείο της αποστολής, καταδεικνύεται ότι πρόκειται για δράση «στενής προστασίας», κατά την οποία η φρεγάτα μας πλέει πολύ κοντά με το εμπορευματικό πλοίο.

Η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα

Η φρεγάτα «Ύδρα», τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Μαρτίου, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, στον Κόλπο του Άντεν.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η ελληνική φρεγάτα «’Υδρα» συνόδευε στον κόλπο του Άντεν εμπορικό πλοίο κοντέινερ ιταλικών συμφερόντων σημαίας Παναμά και ετόπισε στα ραντάρ του δύο UAVs να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα εναντίον τους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ενεργοποιήθηκε το πυροβόλο 554 που άνοιξε πυρ δημιουργώντας ένα απροσπέραστο φράγμα για τα εχθρικά drone τα οποία αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή προκειμένου να μην καταρριφθούν.

Το ιταλικό πλοίο συνέχισε με ασφάλεια το ταξίδι του στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας ενώ και η ελληνική φρεγάτα συνεχίσει κανονικά της αποστολή της.