Πρώτα ήταν τα αόρατα υποβρύχια τύπου Παπανικολής που έκαναν την διαφορά στο Αιγαίο. Ήταν αυτά που, όσο κι αν προσπαθούσαν δεν μπορούσαν να τα εντοπίσουν οι Τούρκοι κατά την κρίση του OruC Reis. Κι ας ένα από αυτά βρισκόταν συνεχώς πολύ κοντά από το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, έτοιμο να επέμβει εάν χρειαζόταν.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, την ώρα που η Τουρκία άρχισε από τη Γερμανία να προμηθεύεται τα ίδια υποβρύχια, κατέφθαναν στο Πολεμικό Ναυτικό με τα γιγαντιαία μεταγωγικά C-17 σε απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ (και συναρμολογήθηκαν αμέσως) τα επονομαζόμενα στην στρατιωτική ορολογία «φονιάδες» των υποβρυχίων, δηλαδή τα εξελιγμένα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo με τρομακτική δύναμη πυρός κάτω και στην επιφάνεια της θάλασσας και με ισχυρά ραντάρ και σόναρ.

Και μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι καταφθάνουν από την Γερμανία στο Αρχηγείο του Στόλου και οι υπερσύγχρονες τορπίλες για τα υποβρύχια Παπανικολής (ΥΒ214), τύπου seahate mod4. Τι το ιδιαίτερο έχουν αυτές οι τορπίλες και γιατί θεωρούνται ξεχωριστές; Αναπτύσσουν ταχύτητα 50 κόμβων και έχουν μέγιστη εμβέλεια 50 χιλιόμετρα. Έχουν ακόμα γόμωση 260 κιλά.

Συνολικά το Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να παραλάβει 44 τορπίλες, που του δίνουν τρομερές δυνατότητες αναβάθμισης των αόρατων υποβρυχίων και με τα νέα υποβρύχια drones που ήδη σχεδιάστηκαν κι ετοιμάζονται για κατασκευή, παρέχουν στο Πολεμικό μας Ναυτικό πλήρη υπεροχή και κάτω από τη θάλασσα, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη.