Αυξάνονται τα ερωτηματικά για την εισήγηση της εισαγγελέως στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Πέρα από την πρόταση αθώωσης του Ηλία Μίχου από την κατηγορία του βιασμού που έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, η εισαγγελέας δεν βλέπει εμπλοκή του στην υπόθεση με το ρόλο του μαστροπού.

Ωστόσο, ο 54χρονος μέσα από δεκάδες sms επιχειρούσε να παγιώσει μια αρρωστημένη κατάσταση ως φυσιολογική και να πείσει την ανήλικη πως αυτό που είχαν ήταν δήθεν σχέση και όχι βιασμός.

«Θέλω να κάνουμε έρωτα. Μου λείπεις», αναφέρει σε μήνυμά του ο 54χρονος. Άλλοτε της μιλούσε τρυφερά ως μια πατρική φιγούρα στη ζωή της. «Καλημέρα, καλό μήνα… Στις 15 ανοίγουν τα σχολεία, έχεις μέρες ακόμα οπότε κοιτά να περνάς καλά».

Της ζητούσε να του δώσει τα μισά λεφτά

Άλλοτε την ρωτούσε ωμά για τα ραντεβού με επίδοξους πελάτες. «Κοιμάσαι; Έδωσα το κινητό στον αδελφό σου και είδα ότι σε πήρε ο άλλος από Instagram… για ραντεβού κατάλαβα» ανέφερε σε ένα από τα μηνύματα. Σε άλλο μήνυμα την ρωτάει: «Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά».

Στην κατάθεσή της η 12χρονη είχε τονίσει: «Τις φωτογραφίες τις τράβαγε ο 54χρονος. Μου έλεγε τι να κάνω και πώς να στηθώ στον φακό. Μου έδινε οδηγίες πώς να βγάλω και μόνη μου. Μου είχε πάρει ένα εσώρουχο. Με τράβαγε φωτογραφίες με αυτό και μετά τις πουλούσε».

Η αλήθεια είναι πως αυτές οι καταθέσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης πως ο 54χρονος είχε ενεργό ρόλο στο να εκδίδεται η ανήλικη, ωστόσο η εισαγγελέας έκρινε πως δεν ήταν μαστροπός αλλά ένας άνθρωπος που ναι μεν τη διευκόλυνε να εκδίδεται χωρίς όμως χρηματικό όφελος.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο, το οποίο θα είναι και εκείνο που θα έχει την τελική κρίση, υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, η ποινή που θα επιβληθεί στον 54χρονο δεν θα είναι πάνω από 20 χρόνια σε αντίθεση με τον βιασμό που επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Η μητέρα ζητούσε από την ανήλικη να δουλέψει για να πάρει ναρκωτικά

Την ίδια ώρα στην κατάθεσή της η 12χρονη είχε αναφερθεί αναλυτικά στη διαδρομή των χρημάτων. Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Έβαζαν 20 και 25 ευρώ στην κάρτα της μαμάς μου για τις φωτογραφίες. Κάποιες φορές έβαζαν και 50 ευρώ. Οι άνδρες μου ζήταγαν το IBAN και το έδινε ο 54χρονος. Κάποιοι έβαζαν χρήματα επειδή τους είχε στείλει φωτογραφίες και βίντεο».

Αποτροπιασμό προκαλεί ένας άλλος διάλογος που έχουν αλιεύσει οι αρχές ανάμεσα στην 12χρονη και την μητέρα της. Σε αυτόν η μητέρα λέει στην κόρη να ζητήσει από κάποιον να στείλει 20 ευρώ για να αγοράσει ναρκωτικά.

  • Μητέρα: «Να σου πω κάτι, εεε. Δεν λες να στείλει κανέναν 20;»
  • 12χρονη: «Μαμά…»
  • Μητέρα: «Μαμούνια. Ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, πιπάκια και δεν βρίσκω».
  • 12χρονη: «Γεια, μαμά».

Για τη μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης. Στην αγόρευση της είπε πως έχει το μεγαλύτερο ηθικό βάρος και από τους 26 κατηγορούμενους και πως γνώριζε όλα όσα περνούσε η μικρή κόρη της.

Μαζί με τον περιβόητο «Μιχάλη» η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κριθεί ένοχη η μάνα για μαστροπεία καθώς όπως είπε η ανήλικη κόρη της αφόρητες πιέσεις να βρει με κάθε τρόπο εισόδημα.

Μέχρι το τέλος του μήνα η απόφαση για την υπόθεση της 12χρονης

Στον απόηχο της εισαγγελικής πρότασης ξεκίνησαν σήμερα οι αγορεύσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, στη δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση  της 12χρονης από τον Κολωνό. Πρώτη εκ των τριών δικηγόρων της ανήλικης, αγόρευσε η Ασπασία Ταραχοπούλου.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει την αγόρευσή τους οι συνήγοροι της 12χρονης.

Η επόμενη συνεδρίαση είναι την Τρίτη 26 Μαρτίου με στόχο να έχουν πληρωθεί μέχρι τέλος του μηνός.