Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για το εκκλησιαστικό σκάνδαλο στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι στην Κύπρο.

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, διορίστηκαν από την Νομική Υπηρεσία ποινικοί ανακριτές για διερεύνηση τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο, στην υπόθεση του μοναστηρίου.

Οι δύο ποινικοί ανακριτές θα συνεργαστούν με τους Ανακριτές της Αστυνομίας και διερευνήσουν και τους ισχυρισμούς που «προβάλλονται από τους εμπλεκόμενους, που, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν και ισχυρισμούς εμπλοκής μελών της Αστυνομίας και άλλων προσώπων». Συγκεκριμένα, ερευνάται για ποιο λόγο είχαν βρεθεί η αστυνομία στο μοναστήρι και γιατί φορούσαν κουκούλες, την ημέρα που εξαφανίστηκε ένα από τα χρηματοκιβώτια.

Η τελευταία αποκάλυψη είναι ένα βίντεο, που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Πολίτης», με μοναχές να εξαπατούνται από τον δήθεν θαυματουργό σταυρό της Μονής.

Οι εικόνες ντροπής είναι από τις 28 Δεκεμβρίου 2023, όταν ο Ηγούμενος της Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκτάριος, συνομιλούσε με μοναχές να και παρουσίασε το κουτί με τον Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου λέγοντας ότι μέσα τοποθέτησε βαμβάκι για να μην τρέχει το μύρο έξω.

Μάλιστα, για να παραδώσει στις μοναχές το βαμβάκι με το μύρο από τον σταυρό, τους έθεσε ως όρο, να μην αναφέρουν σε άλλους το θαύμα, καθώς «δεν θέλω να κάνουμε σόου. Αν ήθελα, θα το έβγαζα στις ειδήσεις και θα ερχόταν λαοθάλασσα».