Στο χορό των απογευματινών χειρουργείων μπαίνει σήμερα και ο Ευαγγελισμός καθώς μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα ενταχθούν στον συγκεκριμένο θεσμό.

Αντιδρώντας η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προχωράει σε στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 15:00 απαιτώντας, μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

«Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν «πελατεία» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ στην ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τον ασθενή ως πελάτη και την υγεία ως εμπόρευμα».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλεί «στη στάση εργασίας 1:00 με 3:00 και στην κινητοποίηση στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού στις 2:30, ενάντια στη φιέστα της ντροπής που ετοιμάζει το υπουργείο υγείας».