Για τη σημασία που έχει η εκδήλωση για την εθνική μας επέτειο της 25η Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, κάνει λόγο ο ΒΗΜΑτοδότης, καθώς όπως αναφέρει οι Έλληνες ομογενείς είναι υπολογίσιμοι ψηφοφόροι και στα δύο στρατόπεδα: Και στους Δημοκρατικούς και στους Ρεπουμπλικάνους.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 4 Απριλίου στον Λευκό Οίκο και θα παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οποίος θα έχει συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν (ή «Μπαιντενόπουλο» ή ακόμα και «Μπαιντενάκη», όπως το αποκαλούσε κάποτε), οποίος μάλλον παίρνει το χρίσμα των Δημοκρατών.

Μητσοτάκης και Μπάιντεν αναμένεται να συζητήσουν διμερή θέματα, τα εξοπλιστικά και τη συνεργασία της Αθήνας με την Ουάσιγκτον σε επίπεδο ενέργειας. Ακόμα θα συζητηθεί και η πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την είδηση της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη, στις 4 Απριλίου στον Λευκό Οίκο και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν αποκάλυψε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης ο οποίος παραβρέθηκε στο συνέδριο «city hub events» που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο πιστοποιήθηκε στο περιθώριο του προγράμματος της εκδήλωσης.

Ανήμερα όμως της 25ης Μαρτίου ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Τορόντο με τους ομογενείς και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Μόντρεαλ. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης, στον Καναδά ζουν περί τους 300.000 ομογενείς και τώρα με την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές πρόκειται να ψηφίσουν.