Μαζί με δυο πούρα Cohiba επισκέφθηκε ο πρεσβευτής της Κούβας στην Αθήνα Aramis Fuente Hernandez την Βουλή των Ελλήνων και τον Πρόεδρο Κώστα Τασούλα.

Κατά τον ΒΗΜΑτοδότη, ο κ. Τασούλας είπε πως παρόλο που δεν καπνίζει, θα τα κρατήσει. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πως τα Cohiba αποτελούν τη ναυαρχίδα της Habanos. Αρχικά ήταν διαθέσιμα για τους κυβερνητικούς και διπλωμάτες που επισκέπτονταν τη Κούβα και από το 1982 είναι διαθέσιμα σε ολόκληρη την αγορά. Τα πούρα Cohiba, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κώστας Βλάσσης, είναι μοναδικά. Υφίστανται τρεις ζυμώσεις σε βαρέλια οι οποίες προσθέτουν ομαλότητα στο μίγμα και τη γεύση. Ωστόσο ο κ. Βλάσσης δεν έλαβε δώρο Cohiba, αλλά μάλλον δεν τον πείραξε (γιατί ούτε αυτός ως γιατρός καπνίζει), αλλά εξασφάλισε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κούβα μαζί με άλλους Έλληνες βουλευτές.

Και πώς να μην είναι ευχαριστημένοι οι Έλληνες βουλευτές με την Κούβα, αφού ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός που την επισκέφθηκε ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, στην κηδεία του Κάστρο όταν χαιρέτησε τους Κουβανούς με το περίφημο «hermanos y hermanas («αδελφοί και αδελφές»), γενναίε λαέ της Κούβας». Και τελείωσε την ομιλία του με το επαναστατικό Hasta la victoria siempre! (Πάντα μέχρι τη νίκη)».

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, όσο περίεργο κι αν φαίνεται στη συνάντηση με τον Κουβανό πρεσβευτή στη Βουλή των Ελλήνων, υπήρξε συζήτηση και για τις… αμερικανικές εκλογές με τον Κουβανό λέει ότι ο Τζο Μπάιντεν κατέβαλε προσπάθειες προσέγγισης, σε αντίθεση με τον Τραμπ που αυστηροποίησε φοβερά το εμπάργκο που εφαρμόζει η Αμερική στην Κούβα. Ο Πρόεδρος της Βουλής τον ευχαρίστησε για τη διαχρονική στάση στήριξης της Κούβας στο κυπριακό.