Τέλος στις κάμερες στο εσωτερικό των καταλυμάτων που μισθώνονται στην Airbnb έβαλε χθες (11/3) η πλατφόρμα, δηλώνοντας ότι θέλει να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των πελατών της.

H Airbnb επέτρεπε προηγουμένως στους οικοδεσπότες να έχουν κάμερες ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους, εφόσον οι συσκευές γνωστοποιούνταν σαφώς στη σελίδα της καταχώρισης και τοποθετούνταν σε εμφανή σημεία του σπιτιού. Οι κάμερες, ωστόσο, δεν επιτρέπονταν ποτέ σε χώρους όπως τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια.

«Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε νέους, σαφείς κανόνες που θα παρέχουν στην κοινότητά μας μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με το τι να περιμένει κανείς στην Airbnb», δήλωσε η Juniper Downs, επικεφαλής της πολιτικής της κοινότητας και των συνεργασιών της Airbnb, σε ανάρτηση στο blog της εταιρείας τη Δευτέρα.

Οι οικοδεσπότες που διαθέτουν επί του παρόντος κάμερες ασφαλείας σε εσωτερικούς χώρους έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου για να τις αφαιρέσουν. Μετά την ημερομηνία αυτή ένας οικοδεσπότης που παραβιάζει τη νέα πολιτική μπορεί να αντιμετωπίσει συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης της καταχώρισης ή του λογαριασμού στην πλατφόρμα.

Οι εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, όπως οι κάμερες κουδουνιού, θα συνεχίσουν να επιτρέπονται στην Airbnb. Οι οικοδεσπότες, ωστόσο, θα πρέπει να γνωστοποιούν στους επισκέπτες την παρουσία και τη γενική τοποθεσία τυχόν εξωτερικών καμερών πριν κάνουν κράτηση.