Βαρεθήκατε τα βαρετά και κοινότυπα διαμερίσματα Airbnb όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό; Τώρα μπορείτε να ζήσετε μέσα… στην ειρήνη, το φως και την ηρεμία στην καρδιά της Σεβίλλης στην Ισπανία, αφού η Μονή της Αγίας Μαρίας -που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα- διατίθεται πλέον στην πλατφόρμα.

Την ιδέα είχαν δύο μοναχές που υπέκυψαν στην ιδέα του Airbnb όταν τα έσοδα που απέφερε η πώληση των γλυκών που έφτιαχναν αποδείχτηκαν ψίχουλα και έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να τα αυξήσουν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.

«Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άμεσα με τη διαχείριση των διαμερισμάτων, διότι δεν είναι αυτός ο τρόπος ζωής μας» δήλωσε η αδελφή Maria Jose τηλεφωνικά στην El Pais. «Μας αποφέρουν ένα εισόδημα που μας βοηθάει να ζήσουμε, αλλά δεν θέλαμε να έρθει εις βάρος του δικού μας προορισμού, γι’ αυτό και αναθέσαμε σε κάποιον άλλον να αναλάβει τη διαχείριση».

Όποιος θέλει να μείνει στη συγκεκριμένη μονή στην Ισπανία πρέπει να πληρώσει από 90-180 ευρώ και η διαμονή να διαρκέσει τουλάχιστον για δύο βραδιές. Σύμφωνα με τον διαχειριστή των διαμερισμάτων Javier Bernal οι πρώτοι μήνες της ενοικίασης της μονής προσέλκυσε περισσότερους τουρίστες από Ισπανούς.

«Μέχρι στιγμής, είναι κυρίως ξένοι, αλλά είναι αλήθεια ότι το ποσοστό των Ισπανών είναι υψηλότερο από ό,τι έχουμε συνήθως σε αυτού του είδους τα ακίνητα» δήλωσε στην El Pais.