Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η έκρηξη που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κάβα στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Την ίδια ώρα το ωστικό κύμα προκάλεσε μεγάλες ζημιές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το όχημα που ήταν παρκαρισμένο μπροστά στο μαγαζί εκσφενδονίστηκε αρκετά μέτρα, ενώ σε ακτίνα 100 μέτρων έσπασαν τζάμια.

Η στιγμή της έκρηξης στην Καλλιθέα

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης. Όπως μπορείτε να δείτε η είσοδος μιας πολυκατοικίας ξηλώθηκε, ενώ σε άλλο πλάνο φαίνεται η μεγάλη ισχύς της έκρηξης.

Ο πόλεμος της Greek Mafia και τα νοθευμένα ποτά

Στο σημείο εντοπίστηκε εκρηκτική ύλη, βραδύκαυστο φυτίλι, καθώς και ένας πυροκροτητής. Αυτό κάνει δεδομένο ότι επρόκειτο για τοποθέτηση βόμβας στο μαγαζί με την Ασφάλεια να αναλαμβάνει την προανάκριση.

Πάντως, ήδη οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να επρόκειτο για χτύπημα – μήνυμα στο πλαίσιο του πολέμου στην Greek Mafia. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι η κατάσταση είναι τεταμένη και κάποιοι θέλουν να κυριαρχήσουν στην πώληση νοθευμένων ποτών.

Μια κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο Mega ανέφερε λεπτομέρειες για την κάβα στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη. «Η κάβα αυτή ανήκει στον ιδιοκτήτη του γνωστού νυχτερινού κέντρου που είναι στην πίσω πλευρά. Στο παρελθόν είχαν ξαναβάλει βόμβα, πριν από 8-10 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς. Και είχε γίνει η ίδια ζημιά. Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια από το σπίτι μου και σε όλη τη γειτονιά. Ήταν πολύ δυνατή έκρηξη αφού σείστηκε η πολυκατοικία», σημείωσε.

Για αυτό το λόγο η Ασφάλεια θα προσπαθήσει να ρίξει φως στην υπόθεση μέσα από τις επαφές και τη δραστηριότητα του ιδιοκτήτη.