Στη σύλληψη ενός 32χρονου Ρώσου οδηγήθηκε η ΕΛΑΣ, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε 16χρονο πριν από έναν χρόνο στα Καλύβια. Συγκεκριμένα, στις 24 Μαρτίου του 2023 ο συλληφθέντας είχε βγει από το αυτοκίνητό του πυροβόλησε σε βάρος του 16χρονου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο πόδι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη «διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη στον Πειραιά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για την τοποθέτηση της βόμβας σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στον Πειραιά που προκάλεσε μεγάλη έκρηξη και πολλές ζημιές σε αυτοκίνητα, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 3:15 τα ξημερώματα, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και το Παλαιό Φάληρο ενώ έχουν καταγραφεί ζημιές σε μια ακτίνα δεκάδων μέτρων.

Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων έχει δώσει μία πρώτη κατάθεση και σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, δεν είχε δεχτεί απειλές. Οι Αρχές ελέγχουν το βιντεοληπτικό υλικό ώστε να διαπιστώσουν πώς έφτασαν στο σημείο οι δράστες, με τις εκτιμήσεις να θέλουν να έφτασαν πεζοί.

Οι ανοικτοί λογαριασμοί της Greek Mafia

Πώς εμπλέκονται οι δύο υποθέσεις μεταξύ τους. Δεν αποκλείεται τόσο ο Ρώσος που συνελήφθη, όσο και οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο βενζινάδικο να εμπλέκονται στην Greak.

Φωτογραφίες του Ρώσου βρέθηκαν σε κινητό δολοφονηθέντα, ενώ την ίδια ώρα το βενζινάδικο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη «ήλεγχε» στο παρελθόν μέσω τρίτου, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, που δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η επίθεση σχετίζεται με κάποια ομάδα που επιδιώκει να «επεκτείνει τις οικονομικές δραστηριότητές της». Το γεγονός ότι οι δράστες έβαλαν μία τόσο ισχυρή βόμβα σε κατοικημένη περιοχή -και μάλιστα σε ώρα που το πρατήριο ήταν ανοιχτό- δείχνει στους αστυνομικούς ότι στόχος τους ήταν να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών και αναζητείται τόσο το ποιος έδωσε την εντολή για το χτύπημα όσο και πληροφορίες για το δρομολόγιο των δραστών.