Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες (7/3) αρκετές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, δίνοντας κατά τόπους έντονα φαινόμενα, απομακρύνεται σιγά σιγά προς τα ανατολικά.

Σήμερα Παρασκευή 8/3 οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια, ενώ έντονες βροχές θα σημειωθούν στο ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.  Η θερμοκρασία κοντά στους 16-18 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές καλός  με πρόσκαιρες βροχές όμως στα ανατολικά και βόρεια και ο υδράργυρος στους 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές και η θερμοκρασία μέχρι 14 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο 9/3 ο καιρός θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία. Από την Κυριακή έρχεται θερμή αέρια μάζα από την κεντρική Μεσόγειο με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να ανέβει στους 20-22 βαθμούς και τη Δευτέρα 11/3 ακόμα υψηλότερα στους 22- 24 βαθμούς (Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλία, ανατολική Πελοπόννησο), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Από την Τρίτη 12/3 έρχεται νέα κακοκαιρία από την Ιταλία με βροχές, αφρικανική σκόνη και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κολλυδάς: Πτώση θερμοκρασίας μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολλυδά σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο θα υπάρξει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, και από Κυριακή ο υδράργυρος θα ανέβει πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

«Για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν προβλέπονται κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, με τάση πτώσεως μετά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα» ανέφερε σε χθεσινή του ανάρτηση ο διευθυντής της ΕΜΥ.