Με άστατο καιρό θα τσικνίσουμε την Πέμπτη 7/3 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο OPEN, με πολικό ψύχος να έρχεται στο τέλος της εβδομάδας από την Ουκρανία.

«Το βράδυ στα ανατολικά τμήματα θα επιδεινωθεί περισσότερο ο καιρός γιατί θα περάσει ένα ψυχρό μέτωπο από τη βορειοανατολική χώρα, θα σημειώσει σημαντική πτώση η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία, Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, θα δούμε και χιόνια σε ορεινές περιοχές» είπε.

Οπως εξήγησε η μετατόπιση των βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή της Τουρκίας ανοίγει την πόρτα σε μια πολική αέρια μάζα από την Ουκρανία λίγο πιο νότια-νοτιοδυτικά. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παρασκευή και Σάββατο θα έχει κρύο και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπει ο βοριάς. Από την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έρθουν πιο θερμές αέριες μάζες.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει: «Μην παρασύρεστε από «κραυγές» που ψάχνουν να βρουν την αστοχία προσπαθώντας να βγουν μπροστά μιας και δεν έχουν να δείξουν κάτι παραπάνω και που αυτή προσπαθούν ντε και καλά να την εφεύρουν. Τα καιρικά φαινόμενα απαιτούν ετοιμότητα και προσοχή, οπότε να λαμβάνετε σοβαρά τις ανακοινώσεις όπου σαφώς είναι δυνατόν να εμπεριέχουν και το σφάλμα».