Να ανακαλέσει τη δήλωσή του για τους sugar daddies και να ζητήσει συγγνώμη ζήτησε σήμερα από τον Δημήτρη Κουτσούμοα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που είναι και η μόνη γυναίκα κόμματος.

«Θέλω να αναφερθώ στον κύριο Κουτσούμπα για την απαράδεκτη, σεξιστική δήλωση του που είναι όμως ενδεικτική μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς για τις γυναίκες. Μίας διαρκούς κανονάρχησης των γυναικών» τόνισε. «Κυρίες του ΚΚΕ θα πρέπει να έχετε ζητήσει από τον γραμματέα σας να ζητήσει συγγνώμη» υπογράμμισε.

«Αυτό έχει να πει ο κύριος Κουτσούμπας; Ότι κάποιες φοιτήτριες ζητούν sugar daddies. Αυτά είναι τα επίχειρα σε μια εποχή που η γελοιοποίηση έχει πέραση και κάθε είδους ιντερνετικοί κλόουν αποθεώνονται» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ενοχλεί η αποκάλυψη»

Νωρίτερα ο γγ του ΚΚΕ είχε πει αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του: «Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημα σας.

«Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές, στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης.

Να ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες – θύματα της εκμετάλλευσης».