Στο προσκήνιο βρέθηκε η φράση «sugar daddy» μετά την ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Τι ακριβώς όμως σημαίνει ο όρος; Ποιος είναι δηλαδή ο sugar daddy; Συνήθως αναφερόμαστε σε ένα άτομο που είναι μεγάλος ηλικιακά και «φτασμένος», δηλαδή έχει επιτύχει την οικονομική ανεξαρτησία και ζει μια πλουσιοπάροχη ζωή με όλες τις ανέσεις και είναι διατεθειμένος να την μοιραστεί με νεότερα ηλικιακά άτομα.

Αναζητά δηλαδή ένα άτομο, ένα σύντροφο, το οποίο θα το φροντίζει οικονομικά, φροντίδα που απολαμβάνει να παρέχει. Το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται ως sugar baby. Η φράση αυτή αφορά τον άνθρωπο που αποζητά οικονομική υποστήριξη και άνεση μέσα από μια σχέση με έναν sugar daddy. Στο εξωτερικό, πολλοί είναι αυτοί που καταλήγουν στη σύναψη μιας σχέσης με έναν sugar daddy με σκοπό να ξεπληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που έχουν δανειστεί για να σπουδάσουν,

Στην ουσία αποτελεί μια ωφέλιμη και για τους δυο σχέση.

Η δήλωση Κουτσούμπα που προκάλεσε αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα της Βουλής, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ προχώρησε σε μια δηκτική δήλωση κατά την ομιλία του για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

«Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Τα ξέρετε», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολούθως ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε».