Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο της Λάρισας, μετά την νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τον 47χρονο πατέρα, που προφυλακίστηκε, μετά από καταγγελία για ασέλγεια στην 4χρονη κόρη του, μέσα στο αυτοκίνητό του.

Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα από το βιολογικό υλικό που συνέλλεξαν οι Αρχές από το αυτοκίνητο του κατηγορουμένου.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι, η έρευνα των αρχών ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού». Ο κατηγορούμενος ηλικίας 47 ετών φέρεται να προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης του, μέσα στο αυτοκίνητό του. Παράλληλα, μέσα στο όχημα φέρεται ότι βρισκόταν και η μικρότερη κόρη του, 4 μηνών.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε εντός της οικίας του Στόμιο Λάρισας, όπου βρισκόταν με την κόρη του.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Η 3χρονη εξετάσθηκε παρουσία παιδοψυχολόγου για τη διενέργεια παιδιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ταυτόχρονα, αναμένεται να διενεργηθεί και ιατροδικαστική εξέτασή της.

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά, προκειμένου να εξετασθεί για βιολογικό υλικό. Ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε, ώστε να αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

Ποιος τον κατήγγειλε

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος του μόλις 3,5 ετών κοριτσιού φέρεται να έγινε από πολίτη, ο οποίος ήταν περαστικός εκείνη την ώρα, από το σημείο που ο πατέρας είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του. Ο πολίτης ανέφερε ύποπτη συμπεριφορά και είπε, ότι ο κατηγορούμενος και η μικρή ήταν για ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του, εντός του οποίου ασελγούσε στο κορίτσι.

Το διαζύγιο με τη μητέρα της 4χρονης

Ο φερόμενος ως δράστης οριστικοποίησε με τη μητέρα της 3χρονης το συναινετικό διαζύγιο την ημέρα, που φέρεται να έλαβαν χώρα τα γεγονότα.

Την ανήλικη επέστρεψε ο πατέρας της στο σπίτι, όπου κατοικεί με τη μητέρα της, τέσσερις ώρες μετά την προσυμφωνημένη ώρα, που ορίζει η πράξη της συναινετικής λύσης γάμου και ρύθμισης επιμέλειας διατροφής τέκνου. Για το λόγο αυτό η ίδια υπέβαλε εις βάρος του σχετική έγκληση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

“Μετά από ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοσιότητας που έλαβε η σύλληψη άνδρα με την κατηγορία ότι ασέλγησε σε βάρος της ανήλικης κόρης του, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

27.02.2024 και τις πρώτες πρωινές ώρες λάβαμε ανώνυμη κλήση στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS1056 από πολίτη, ο οποίος μας ανέφερε πιθανή σεξουαλική κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού από άνδρα, πιθανόν πατέρα του.

Λόγω του επείγοντος και της κρισιμότητας της αναφοράς και στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Οργανισμού μας με τις Αστυνομικές Αρχές πανελλαδικά, προχωρήσαμε σε τηλεφωνική σύνδεση του ατόμου που μας κάλεσε με την Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής, η οποία επιλήφθηκε άμεσα της υπόθεσης.

Για μία ακόμα φορά κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας, να αναφέρουν κάθε ύποπτο περιστατικό ανώνυμα ή επώνυμα στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, στην πλατφόρμα αναφορών CyberTipline Hellas του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/) και στις Αστυνομικές Αρχές”.