Ως δώρο γενεθλίων ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού την πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Conference League ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, καθώς την επόμενη Πέμπτη συμπληρώνει 63 χρόνια ζωής.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον πρώτο αγώνα (7/3, 19:45) στη φάση των 16 της διοργάνωσης ο Ισπανός προπονητής ομολόγησε ότι έχει ήδη αποφασίσει πώς και με ποιους θα παρατάξει την ελληνική ομάδα, ευελπιστώντας ότι η τακτική του θ’ αντιστρέψει την αρνητική παράδοση των «ερυθρόλευκων» απέναντι σε ισραηλινές ομάδες και θα φέρει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα πριν από το δεύτερο παιχνίδι.

Στις 14 του μήνα έχει τα γενέθλια του. Περιμένει αύριο το μισό δώρο από τους παίκτες του;

«Ελπίζω το δώρο να έρθει το δώρο στις 14, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πάρει την πρόκριση. Θέλουμε να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια. Δύο καλά αποτελέσματα. Στις 14 του μήνα θέλω να πάρω αυτό το δώρο. Το δώρο της πρόκρισης».

Εάν η Μακάμπι είναι πιο δύσκολη ομάδα από τη Φερεντσβάρος:

«Είμαστε σε μια επόμενη φάση σε σχέση με τον γύρο που ήμασταν με τη Φερεντσβάρος. Εμείς παίξαμε έναν ενδιάμεσο γύρο, ενώ αυτοί βρέθηκαν αυτόματα σε αυτή τη φάση. Είναι μια ομάδα που έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της στον θεσμό και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψιν».

Για την κακή παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός απέναντι σε ομάδες από το Ισραήλ:

«Υπάρχουν κάποιοι που δεν θα το είχαν προσέξει. Μπορεί οι ομάδες από το Ισραήλ να μην είναι μεγαθήρια στην Ευρώπη, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να τους αποκλείσει. Η Μακάμπι είναι μια δυνατή ομάδα, ένας δυνατός αντίπαλος. Πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα και να ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα είναι υπέρ του Ολυμπιακού».

Για το εάν έχει καταλήξει στην 11άδα:

«Είναι όλα αποφασισμένα. Απομένει μια ακόμα προπόνηση. Έχω αποφασίσει ποιοι θα παίξουν και πώς θα παίξουν».

Για τον Ρόμπι Κιν:

«Δεν είναι μειονέκτημα για τον προπονητή της Μακάμπι ότι ξεκίνησε φέτος την προπονητική. Τα πηγαίνει πολύ καλά. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ομάδα του. Θα πρέπει να είναι πολύ περήφανος για όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος».